Bienala Internațională de Pictură Chișinău 2017 – selectie de lucrari expuse la Iasi

 

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național ”Moldova” Iași, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al Moldovei, din Chișinău, Centrul de Artă ”Amprente” și Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, prezintă la Iași, la Palatul Culturii, în perioada 29 iunie – 30 iulie 2017, o selecție de lucrări participante la Bienala Internațională de Pictură Chișinău 2017, ediția a V-a.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 29 iunie 2017, cu începere de la orele 18.00 și va beneficia de prezentarea criticului de artă Maria Bilașevschi.

Organizat sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova, evenimentul reuneşte picturi semnate de 100 de artişti plastici originari din 24 de ţări: Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Coasta de Fildeş, India, Franţa, Germania, Grecia, Indonezia, Italia, Japonia, Lituania, Moldova, Mongolia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Spania, SUA.

A cincea ediție a Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău 2017 își confirmă renumele de manifestare de anvergură a artelor plastice, selecția riguroasă atrăgând, de la un an la altul, tot mai mulți plasticieni de înaltă ținută artistică, de pe întreg mapamondul.

Și în cadrul actualei ediții, în calitate de invitați de onoare expun, în afara concursului, mai mulți artiști de referință din România, Belgia și Italia: Gheorghe Anghel, Sorin Ilfoveanu, Ștefan Câlția, Corneliu Vasilescu, Viorel Mărginean, Silvia Radu, Horea Paștina, Constantin Flondor, Petru Lucaci, Vasile Tolan, Nicole Callebaut, Alberto Bolzonela ș.a. Acceptul franc al unor asemenea artiști de anvergură de a participa în cadrul expoziției noastre îl percepem ca pe o susținere necondiționată a respectivului concurs internațional”, afirmă Tudor Zbârnea, director al Muzeului Național de Artă al Moldovei, din Chișinău.

Juriul acestei ediții a hotărât premierea următorilor artiști: Igor Svernei (Moldova, Marele Premiu), Agnieszka Zawisza (Polonia, Premiul I), Andreea Albani (România, Premiul II), Gabriela Culic (România, Premiul Muzeului Național de Artă al Moldovei), Grillo Jose Gonzales (SUA – Premiul Fundației Familia Sturza), Veaceslav Fisticanu și Mihai Țăruș (Moldova, Premiile Centrului Cultural Vrancea).

Publicul este asteptat la Palatul Culturii din Iași, la Muzeul de Artă, pentru a se bucura de operele selectate cu atenție de organizatorii evenimentului.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

PE ACEEASI TEMA:

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ,,GRĂDINILE SUSPENDATE ALE SEMIRAMIDEI” – LILY POPA

Artistul plastic Marius Bucur-Sabo vă invită la expoziția de pictură – ”Complexitatea lumii”

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ,,FERESTRE CU ÎNGERI” – ANGELICA MIRELA PAGU

EXPOZIȚIE – ,,MEMORIA SPAȚIULUI” – FELIX AFTENE

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziția „Alexandru Ioan Cuza și epoca sa”, la Muzeul Unirii din Iași

Valentine’s Day: ”Doua inimi” cu Irina Rimes

Carla’s Dream in Fratelli

Silviu Gherman prezintă: Mississippi TV

Scrie un comentariu: