Bicicleta ta stie sa cante, daca stii s-o asculti!

Steven Baber se pricepe la sunete. Inginer de sunet si compozitor, lucreaza sub numele Johnyrandom, producand reclame pentru companii mari, de la  Google pana la Adidas. De fapt, el este maestrul din spatele sunetului omniprezent in reclamele ”Doritos”, intens difuzate in pauza Super Bowl-ului american.

Despre proiectul Bespoken

Vara trecuta, Baber s-a apucat de un proiect personal. Si-a lansat singur provocarea de a face o piesa muzicala folosind numai  sunete provenind de la o bicicleta si componentele sale. Doua biciclete de fapt, pentru ca a folosit o bicicleta rutiera si un mountain bike carora le-a atasat microfoane.

Am vrut sa iasa ceva frumos”, a spus el. ”Mi-am propus sa captez sunetele in asa fel incat sa le pot integra intr-o compozitie muzicala.

Baber a inregistrat sunete mecanice de baza: rotirea pedalelor, schimbarea vitezelor sau zgomotul produs de utilizarea franelor. In plus, si-a luat libertatea de a fi creativ in utilizarea bicicletei ca instrument muzical: a folosit un arcus de vioara pentru a canta la spitele rotilor sau a rotit o roata de bicicleta pe corzile unei chitare.

A muncit timp de sapte luni, timp in care a inregistrat mii de sunete de la “instrumentul” sau si le-a mixat astfel incat la final a rezultat Bespoken, o piesa de atmosfera, surprinzator de muzicala daca tinem cont de instrumentele folosite. Pe contul lui de SoundCloud puteti vedea intreaga gama de sunete utilizate pentru crearea piesei.

Ce urmeaza pentru Johnyrandom? ”Tocmai imi desfac bucataria’‘, spune el. ”Vreau sa fac intreaga bucatarie sa cante.

Tineti urechile ciulite!

Sursa: npr.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: