„Biblioteca de vacanță” continuă și în luna august la filialele Bibliotecii Județene Iași

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași așteaptă copiii și adolescenții la filialele bibliotecii și în luna august, la activitățile speciale de vacanță, unde pot alege între ateliere de desen, jocuri interactive, cluburi de lectură sau vizionare de filme.

La Filiala „Ionel Teodoreanu” (Str. Emil Alexandrescu/ Dimineții, nr. 13, bl. 774) copiii pot participa zilnic, începând cu ora 10.00, la următoarele activități: „Cărți. Culoare. Imaginație” – ateliere de desene inspirate din cărțile preferate (lunea); „Ora poveștilor puzzle” – club de lectură pentru preșcolari (marțea); „Micul turist informat” – jocuri interactive de istorie și geografie (miercurea); „Cartea nu are vacanță” – club de lectură și dezbateri pentru elevi (joia), iar vinerea îi invităm la „Cinema la bibliotecă”.

La Filiala Ateneu (str. Pictorului, nr. 14), clubul de vacanță are loc miercurea, fiecare săptămână având o altă temă. Astfel, copiii pot alege singuri cărțile care vor fi expuse în vitrină, vor învăța cântecele sau vor participa la ateliere de citit sau colorat. Activitățile de aici au ca public țintă preșcolarii.

Filiala „Mihail Sadoveanu” (Bd. Alexandru cel Bun, nr. 32, bloc H3) a pregătit ateliere interactive de lectură în cadrul cărora tinerii vor discuta despre cărțile preferate și vor face recomandări de lectură celorlalți participanți. Nici de la această filială nu lipsește programul de vizionare de filme „Cinema la bibliotecă”. În plus, pe tot parcursul lunii august, elevii sunt încurajați să doneze cărți, ce vor fi oferite celor mai puțini norocoși în cadrul tombolei „Donează o carte pentru colegul tău”.

La Filiala „G. Ibrăileanu” (Șos. Păcurari, nr. 8, bl. 558, tr. T2), marțea, de la ora 11.00, preșcolarii pot învăța cuvinte noi prin vizionare de filme adecvate vârstei, iar joia, de la ora 14.00, sunt invitați la clubul de lectură „Orice poveste are o morală”.

De asemenea, în fiecare zi de joi, de la ora 10.00, la Filiala „Vasile Alecsandri” (str. Petre Țuțea, nr. 7, bloc 911), personajele îndrăgite Barbie și Adibou îi așteaptă pe cei mici cu noi întâmplări de vacanță.

O „Invitație la film”, în alb, avem și la Filiala „Ion Creangă” de la Casa Sindicatelor, oricine putând viziona filme din cele peste 1000 aflate în colecțiile filialei, la alegere. Tot aici, vinerea, de la ora 10.00, se desfășoară un club de lectură sub genericul „Am citit, îți recomand”.

Participarea la toate activitățile organizate de bibliotecă este gratuită.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: