„Biblioteca arborilor” și Povestea apei îmbuteliate, prezentate la Liceul „Petru Poni”

Afis Biblioteca-arborilor-19-februarie

Vineri, 19 februarie 2016, ora 11.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Facultatea de Horticultură a Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și SC ApaVital SA vor prezenta elevilor Liceului Tehnologic „Petru Poni” din Iași (profil „Resurse naturale și protecția mediului”) stadiul activității de proiectare peisagistică din cadrul proiectului „Biblioteca arborilor”.

Astfel, în curând, Parcul dendrologic din Copou va putea fi vizionat 3D. Activitatea de proiectare peisagistică este rezultatul muncii unei studente de la Facultatea de Horticultură, Marinela Bucătaru (în același timp și voluntar al bibliotecii), coordonată de Șef lucrări dr. Tatiana Sandu și ing. dr. Roxana Mihaela Anghel.

Profitând de prezența a doi specialiști, partea a doua a întâlnirii va fi rezervată unei discuții privind protecția mediului, ocazie cu care va fi proiectat filmul educativ ”The Story of Bottled Water”/ Povestea apei îmbuteliate, un documentar care atrage atenția asupra efectelor dăunătoare pentru mediu, și implicit pentru sănătatea populației, a ambalajelor de tip PET.

Reamintim că proiectul „Biblioteca arborilor” a fost demarat în luna mai a anului 2015, având ca scop cunoașterea diversităţii taxonomice şi ecologice, cât și monitorizarea speciilor existente în Parcul dendrologic din Copou, aflat în custodia ApaVital, activitățile constând în identificarea speciilor de arbori și arbuști, prima etapă fiind finalizată cu inscripționarea și montarea plăcuțelor identificatoare cu denumirile respectivelor specii.

„Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

O noua intalnire a Clubului Amatorilor de Astronomie

Conferința Confluențe româno-elene: „Cantacuzinii Moldovei”, susținută de cunoscutul istoric ieșean Sorin Iftimi

Festivalul „Teodorenii”, Ediția a IV-a, 7-9 decembrie 2017

Cercul de origami „O nouă viață pentru hârtie”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Program Cinema Ateneu: 23-29 aprilie 2018

O nouă competiție sportivă în Nord. Au început înscrierile la Crosul Nordului Teioasa Trail

Ilustratori in vitrina

De ziua lor, bibliotecarii se vor transforma în „Cărți vii”

Scrie un comentariu: