„Biblioteca arborilor” și Povestea apei îmbuteliate, prezentate la Liceul „Petru Poni”

Afis Biblioteca-arborilor-19-februarie

Vineri, 19 februarie 2016, ora 11.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Facultatea de Horticultură a Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și SC ApaVital SA vor prezenta elevilor Liceului Tehnologic „Petru Poni” din Iași (profil „Resurse naturale și protecția mediului”) stadiul activității de proiectare peisagistică din cadrul proiectului „Biblioteca arborilor”.

Astfel, în curând, Parcul dendrologic din Copou va putea fi vizionat 3D. Activitatea de proiectare peisagistică este rezultatul muncii unei studente de la Facultatea de Horticultură, Marinela Bucătaru (în același timp și voluntar al bibliotecii), coordonată de Șef lucrări dr. Tatiana Sandu și ing. dr. Roxana Mihaela Anghel.

Profitând de prezența a doi specialiști, partea a doua a întâlnirii va fi rezervată unei discuții privind protecția mediului, ocazie cu care va fi proiectat filmul educativ ”The Story of Bottled Water”/ Povestea apei îmbuteliate, un documentar care atrage atenția asupra efectelor dăunătoare pentru mediu, și implicit pentru sănătatea populației, a ambalajelor de tip PET.

Reamintim că proiectul „Biblioteca arborilor” a fost demarat în luna mai a anului 2015, având ca scop cunoașterea diversităţii taxonomice şi ecologice, cât și monitorizarea speciilor existente în Parcul dendrologic din Copou, aflat în custodia ApaVital, activitățile constând în identificarea speciilor de arbori și arbuști, prima etapă fiind finalizată cu inscripționarea și montarea plăcuțelor identificatoare cu denumirile respectivelor specii.

„Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Conferințele Bibliotecii Județene Iași: „Regalitatea în timpul Marelui Război”

Ziua Psihoeducației: Drepturile personale

Start inscrieri la clubul de conversație în limba engleză „Speak in English”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Andra si Holograf la Carrefour ERA

Sărbătoarea liliacului și eveniment dedicat lui Alexandru Husar la Muzeul „Mihail Sadoveanu”

Destinatie de relaxare in prima zi de Paste la Palas si Iulius Mall

Program Cinema Ateneu: 25-26 aprilie 2019

Scrie un comentariu: