BIBLIO-ȘCOALA DE PIETONI: un concept inovativ în domeniul educației rutiere

Afis-Biblio-Scoala-de-Pieto

BIBLIO-ȘCOALA DE PIETONI: un concept inovativ în domeniul educației rutiere
Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită să participați la conferința de lansare a proiectului educațional Biblio-Școala de Pietoni, care se va desfășura miercuri, 21 octombrie, ora 11.00, la Sediul central din Bd. Ștefan cel Mare nr. 8. Partenerii principali ai proiectului sunt: Inspectoratul de Poliție Județean Iași prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Filiala Iași a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Într-un document elaborat la începutul anului 2015 de către Comisia Europeană, România ocupă locul doi în UE la numărul de accidente rutiere mortale. Potrivit aceluiași document, numărul pietonilor implicați a scăzut într-o măsură mai mică decât s-a preconizat.

Proiectul Biblio-Școala de Pietoni vizează promovarea regulilor elementare de circulație rutieră în rândul elevilor din municipiul Iaşi, dar și a unei conduite social-educaționale privind importanța atitudinii preventive în trafic în calitate de pieton și nu numai. În acest sens, bibliotecari, polițiști și voluntari de la Crucea Roșie vor susține în comun sesiuni interactive de informare adresate elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal, adaptate nivelului de înțelegere al acestora. Încurajăm părinții și bunicii să se alăture eforturilor noastre. Informațiile prezentate nu doar îi pot feri de pericole pe cei dragi, ci le pot salva viața.

Sesiunile de informare se vor desfășura pe parcursul anului școlar 2015-2016, începând cu luna octombrie, în cele cinci filiale ale Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (Filiala „Vasile Alecsandri”, Filiala „Ateneu”, Filiala „Mihail Sadoveanu”, Filiala „Garabet Ibrăileanu” și Filiala „Ionel Teodoreanu”) cu elevi de la următoarele instituții de învățământ preșcolar/școlar: Grădinița nr. 22, Şcoala Primară „Gh. Asachi”, Școala Primară „Carol I”, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun”, Școala Gimnazială „M. Codreanu”, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

La conferința de lansare vor participa reprezentanți de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Fundația Comunitară Iași, Salvați Copiii România, Crucea Roșie Iași, cadre didactice de la școlile implicate în proiect etc.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail:  americancorneriasi@gmail.com

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: