Biblio-Școala de Pietoni a intrat în cel de-al treilea an de existență

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași continuă sesiunile de informare interactive din cadrul proiectului Biblio-Școala de Pietoni și în 2017. Ajuns la ediția a II-a și în anul trei de derulare, proiectul se adresează elevilor de toate vârstele și constă în sesiuni interactive de educație-informare-conștientizare asupra importanței prevenirii accidentelor rutiere și acordarea primului ajutor în caz de accident, cât și stimularea interesului tinerilor pentru cunoaștere și lectură, pentru o educație de notă maximă în viața personală și profesională.

Prima întâlnire din acest an va avea loc joi, 19 ianuarie 2017, de la ora 12.00, în Sala Amfiteatru a Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza” din Iași. Echipa proiectului este invitată pentru a doua oară la acest colegiu.

Următoarele sesiuni vor avea loc la: Colegiul Național, Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu”, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, Școala Gimnazială „Ion Neculce, Centrul Difain CSA Iași.

Bineînțeles, la finalul fiecărei sesiuni, elevii participanți vor intra în posesia Biblio-Permisului de Pieton, care le va aminti că un tânăr informat este un om salvat.

Proiectul Biblio-Școala de Pietoni este o inițiativă a Bibliotecii Județene Iași și se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Iași, prin Biroul de Analiză și Prevenire  a Criminalității și Filiala Iași a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

 

În perioada ianuarie – decembrie 2016, peste 1000 de elevi din 12 instituții de învățământ din municipiul Iași au beneficiat de aceste sesiuni.  Programat inițial pentru anul școlar 2015-2016,  ca urmare a numeroaselor solicitări primite, proiectul va continua și în 2017.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Ultima sesiune a proiectului „Biblioteca de Sport” – dansuri caraibice

Sport, lectură și film la Biblioteca Județeană Iași

Biblio-seara muzicală la Biblioteca Județeană Iași

Atelier de dezvoltare personală prin tehnici actoricești la Biblioteca Judeteana Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Copii, gatim de Halloween?

Bazar bipolar @Acaju

Glow in the dark Party @Coopers Club

Trei workshop-uri pentru un debut perfect la facultate

Scrie un comentariu: