Bestsellerul Polirom la Gaudeamus 2012, „Toate bufnitele” de Filip Florian, se lanseaza la Iasi

Bestsellerul Polirom la Gaudeamus 2012, „Toate bufnitele” de Filip Florian, se lanseaza la IasiMarti, 4 decembrie, la ora 18.30, la Teatru Fix din Iasi (str. Cuza Voda nr. 10, subsol), Filip Florian, unul dintre cei mai apreciati si mai indragiti scriitori romani, va sustine o lectura publica din cel mai recent roman al sau, „Toate bufnitele”, lansat de Polirom la Gaudeamus 2012, si in editie digitala.

Lectura va fi urmata de un dialog cu scriitorii Lucian Dan Teodorovici, Florin Lazarescu, redactorii revistei Alecart, dar si cu publicul.

Toate bufnitele este cel mai bine vindut titlu Polirom la editia 2012 a Tirgului de Carte Gaudeamus (21-25 noiembrie, Bucuresti, Romexpo).

„Daca oamenii, toti oamenii, s-ar satura intr-o buna zi de povesti, cred ca sufletele s-ar usca, s-ar topi si lumea ar arata ca un pustiu. O asemenea nenorocire n-o sa se intimple insa prea curind, nici saptamina viitoare, nici la toamna, nici peste o mie de ani. Inaintea ei, cu siguranta, o sa se petreaca alte milioane si milioane de fapte, suvoiul vietii o sa curga mai departe, cu furtuni si indragostiri, cu boli si risete de copii, cu razboaie si prietenii, cu crize financiare si meri infloriti, cu alb, cu negru si cu infinite nuante de gri. Iar faptele, intotdeauna, vor fi urmate de povesti, de-o mare de povesti, fiindca fiecare fapta se vede cu ochi diferiti, in fel si chip. Sint povestile noastre, ale tuturor, fara de care am muri de sete, ne-am prapadi. La sfirsitul sfirsitului, zic eu, o sa existe un singur mare regret, ca nu-l vom mai putea povesti.”

Filip Florian

DESPRE

Filip Florian s-a nascut la 16 mai 1968, in Bucuresti. Primul sau roman, Degete mici (2005),a fost recompensat cu Premiul pentru debut al Romaniei literare, Premiul de excelenta pentru debut in literatura al Uniunii Nationale a Patronatului Roman si Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut in proza.

In 2006, impreuna cu fratele sau Matei Florian, a publicat romanul Baiuteii. Ambele titluri au ajuns astazi la a patra editie.

Zilele regelui (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul „Manuscriptum” acordat de Muzeul National al Literaturii Romane si a fost desemnat cartea anului 2008 la Colocviul romanului romanesc contemporan.

In Romania, cartile lui Filip Florian au aparut la Editura Polirom, iar in strainatate, traduse in zece limbi, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magvető (Ungaria), Czarne (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela si Panorama + (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie) si Animar (Egipt).

INFO

www.polirom.ro

www.teatrufix.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: