Bestseller-ul online ”Suge-o, Ramona!” va fi ecranizat

stand-up-suge-o-ramona-e144

Cristina Iacob, regizorul super-comediei #selfie69, filmul românesc care a adus în cinematografe un număr record de peste 143.000 de spectatori (and still counting, filmul fiind încă la cinema), anunta ecranizarea cartii ”Suge-o, Ramona!”, filmările urmand sa inceapa anul viitor, la începutul verii.

Scenariul filmului este semnat de Andrei Ciobanu și de Alex Coteț, pe baza cărții omonime scrise de Andrei și care s-a bucurat de un succes enorm, având peste 1 milion de cititori online.

Am pornit în sfârșit castingul, lucrăm la scenariu de ceva vreme”, spune Cristina Iacob. „Caut cumva acul în carul cu fân, având în vedere că avem nevoie de tineri care să arate de 16 ani, dar să aiba deja 18 ani împliniți. Se repetă cumva istoria de la #selfie, acum cu alți protagoniști. Sper să îi găsim pe cei potriviți cât mai devreme, pentru a putea intra « în cantonament » împreună”, adaugă regizorul.

Din distribuția filmului #selfie69, cel mai recent film al Cristinei Iacob și care acum este în cinematografe cu un succes record de box-office, fac parte Vlad Logigan, Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Levent Sali și Alex Călin, pentru ultimii trei #selfie însemnând debutul în cinema.

Titlul cărții m-a respins inițial”, povestește Cristina. „Neștiind despre ce este vorba, Suge-o, Ramona! nu m-a atras să o citesc decât atunci când am văzut-o în librărie: o carte de peste 400 de pagini, citită de mai mult de 1 milion de tineri; adolescenți care au ales să citească și altceva în afara paginii de Facebook. Am fost plăcut surprisă să găsesc o poveste frumoasă de dragoste, prin care am trecut cu toții în perioada adolescenței, scrisă cu mult umor, și care se întâmplă exact în perioada în care am făcut și eu liceul. M-am regăsit în multe situații. Este Romanul adolescentului miop al zilelor noastre”, spune Cristina.

Suge-o, Ramona! este povestea unei deveniri, o confesiune onestă despre maturizare sexuală şi morală, despre trecerea de la adolescenţă la maturitate. Cu toţii ne amintim de prima iubire adolescentină, care vine la pachet cu suferinţă, trădare, fluturi în stomac, scenarii fanteziste. La prima iubire, lumea se prăbuşeşte şi renaşte la fiecare atingere, la fiecare dialog, în fiecare zi. Prins între pasiunea pentru Ramona şi dorinţa de a se răzbuna pentru indiferenţa ei, Andrei trăieşte câteva aventuri extrem de incitante şi se transformă din timidul îndrăgostit într-un Casanova modern.

Andrei Ciobanu, autorul cărții Suge-o, Ramona! și co-scenaristul viitorului film cu titlu omonim se aude în fiecare dimineață la matinalul Kiss FM, este stand-up comedian în Bucureşti şi se citeşte online şi offline oriunde şi oricând.

Cristina Iacob este regizoare și scenaristă, autoarea comediilor #selfie69 (filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori din ultimii 14 ani) și #selfie (cel mai de succes lungmetraj românesc al anului 2014), și al filmului Poveste de dragoste (2015). Absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School, Cristina a fondat compania de producție cinematografică ZAZU Film, apoi Asociația Scenariștilor Români (ASCER) și organizează workshopuri de scenaristică și de actorie susținute de actori și regizori apreciați. Filmele regizate de ea, lungmetraje sau scurtmetraje, se bucură de un succes enorm la public și sunt selectate sau premiate în festivaluri naționale și internaționale, printre care Broad Humor Film Festival (SUA), Southampton International Film Festival (Marea Britanie) – Premiul pentru cel mai bun film, Cannes Short Film Corner, Dakino, Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival (SUA) – Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studențesc, Eugene International Film Festival (SUA) – Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie. În film la Nașu’ – mediu-metraj (2012), Zestrea – scurt-metraj (2011), Mircea Veroiu – documentar (2010), Raport despre indiferență – scurtmetraj (2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

INFO

www.facebook.com/AnaCristinaIacob

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: