”Best of Vienna” – regii valsului, primul concert la Iasi

best-of-viena
Concertul din 10 decembrie 2015 de la Iasi se va desfasura in Sala Mare a Teatrului National Vasile Alecsandri, de la ora 20:00. Acest spatiu creeaza decorul ideal al unei seri de neuitat, al unui basm perfect sincronizat cu perioada sarbatorilor de iarna. Cand combini acest cadru impresionant cu cele mai iubite valsuri, rezultatul nu poate fi decat unul spectaculos.

CONCURS

Castiga o invitatie dubla la concert! Trimite raspunsul la intrebarea: In ce stil concerteaza muzicienii? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro pana marti, 8 decembrie 2015, ora 12:00. Precizati si un numar de telefon! UPDATE CONCURS: Invitatia dubla a fost castigata de Boghiu Mirela!

Johann Strauss Ensemble a reusit sa incante prin performante musicale in toate centrele musicale europene. S-au bucurat de reprentatiile orchestrei, spectatori din Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Sallzburg Leinz si desigur Viena. Russel McGregor, dirijor al Orchestrei Palatului Schonbrunn din Viena a avut ocazia sa apara pe scene din intreaga lume alaturi de nume sonore precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo si multi altii.

Muzicienii austrieci, supranumiti de presa straina “Regii Valsului”, vor strabate Romania intr-un turneu national, intre 10 si 21 decembrie. Prima  reprezentatie va avea loc  in Iasi la Teatrul National Vasile Alescandri, apoi vor avea loc concerte in Bacau, Bistrita, Targu Mures, Cluj, Arad, Oradea, Timisoara, Sibiu, Brasov si Bucuresti.

Farmecul incontestabil al acestui ansamblu sta in pasiunea de a reda sunetul pur vienez. Pentru a se apropia cat mai mult de culoarea autentica straussiana, muzicienii concerteaza in stilul Stehgeiger. Acest lucru se refera la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, in acelasi timp si dirijor si solist. Aceasta tehnica a fost folosita de Johann Strauss cu scopul de a sparge barierele dintre orchestra si public. Dirijorul ansamblului,Russell McGregor, o prezenta plina de fascinatie si magnetism, nu a dezamagit niciodata exigenta publicului roman. Vioara la care canta a fost fabricata in anul 1697 de catre Carlo Giuseppe Testore, acesta fiind “sora mai mica “ a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. In fiecare an, austriecii se intorc cu entuziasm, afirmand ca ar putea aduna intr-un roman peripetiile prin care au trecut in turneele romanesti.

De la simple anecdote, la inedita reprezentatie din 2010, cand autocarul cu recuzita a ramas blocat pe drumurile inzapezite, iar muzicienii au concertat in blugi si plover.

Johann Strauss Ensemble reuneste unii dintre cei mai talentati muzicieni ai Austriei, reteta succesului lor fiind calitatea incontestabila a actului artisitic , precum si usurinta de a se conecta cu publicul. Regii Valsului va invita sa asistati la magia iernii, invocata de ritmurile lui Strauss.

BILETE

Pretul biletelor variaza intre 200 si 100 lei, in functie de categoria aleasa. Spectatorii interesati isi pot procura biletele prin intermediul platformei online www.ticketnet.ro , agentia oficiala de ticketing a concertului, la casa de bilete a Teatrului National, casa de bilete de la Casa Studentilor si online prin www.bilete.ro , www.ticketstore.ro , www.startickets.ro , si www.bilet.ro .

INFO

www.spectacoleiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: