Best Of Filmul de Piatra în Iași

filmul-de-piatra

Joi, 13 noiembrie 2014, începând cu orele 20:00 are loc Best Of Filmul de Piatra în Iași la Teatru FIX din Strada Cuza Vodă nr. 10, subsol.   În cadrul evenimentului vor avea loc proiecțiile premiate în cadrul festivalului Filmul de Piatra, DEOCHI va lansa Aftermovie #7, seara continuând cu muzica lui Adrian R. și visuals semnate Luno.

În urmă cu mai bine de-o lună, la Piatra Neamț s-a desfășurat festivalul cinematografic Filmul de Piatra, eveniment la care s-au aflat în competiție 45 de scurtmetraje, 22 de filme off-competition, proiecții în aer liber, în cinema și chiar pe vârful muntelui, o noapte cu 4 concerte live, 3 dj seturi si 1000 de petrecareti, 100 de voluntari-organizatori. (via Event)

După un turneu prin mai multe orașe ale țării (Piatra Fântânele, Cluj, Timișoara, București), Filmul de Piatra vine și în Iași cu o proiecție a celor mai premiate scurtmetraje din cadrul festivalului. Iată filmele: Cel mai bun film de animatie: Pui de somn, Paul Muresan;  Cel mai bun videoclip: Marele Zgomot, Vlad Fenesan; Cel mai bun documentar: Vibratia, Germain Kanda; Cel mai bun film experimental:Camerakiri, Ligia Prodan, Elena Borcea, Victor Cioaba; Cel mai bun film de fictiune: Tatal Nostru, Sergiu Lupse.

Premii speciale ale juriului: Olga Torok pentru rolul din 10 modalitati prin care poti face fata unei despartiri; Dragos Huluba pentru rolul din Gloria; Anca Oproiu si Andreea Ignat pentru scenariul filmului Strada Drapelului nr. 0; Petru I. Pap pentru imaginea documentarului Tapinarii – Tribul Muntilor; Andrei Nicolae Teodorescu pentru regia filmului Neintegratii.

După proiecții va rula Aftermovie #7 (DEOCHI), noaptea încheindu-se cu un afterparty cu Adrian Răducanu. Suportul tehnic și visual va fi pus la dispoziție de LUNO. Evenimentul va avea loc joi, 13 Noiembrie 2014, începând cu ora 20.00 în Teatru FIX, iar vizitatorii vor avea intrarea liberă.

Filmul de Piatra este organizat în întregime de voluntari, iar ediția acestui an a ajuns la numărul 7. De la ediția din 2013, festivalul a decis să devină un manifest de inițiativă independență și voluntariat, delimitându-se de finanțările publice care mai întotdeauna sunt însoțite de compromisuri sau urmate de scandaluri.

Organizator: Filmul de Piatra; Parteneri: TimeLapsus.ro, Luno, Bits&Bats, DEOCHI

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

www.facebook.com/TeatruFix

www.teatrufix.ro

Filmul de Piatra

facebook.com/filmuldepiatra

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: