Benzi desenate la Ateneu – intilnire cu Puiu Manu si Dodo Nita

Pasionatii de benzi desenate au prilejul sa ii intilneasca joi  si vineri, la Ateneul Tatarasi, pe doi dintre cei mai reprezentantivi autori ai genului. Puiu Manu si Dodo Nita sint invitati speciali intr-un proiect al institutiei intitulat “Benzi desenate la Ateneu”.

Benzi desenate la Ateneu

„Puiu Manu este unul dintre cei mai longevivi, prolifici si talentati creatori de benzi desenate din Romania. Este un autor multivalent, realizator de benzi desenate istorice, de aventuri si science-fiction, apreciat de doua generatii de cititori ai revistelor pentru copii din perioada socialista.

Dodo Nita este presedintele Asociatiei Bedefililor din Romania si cel mai important critic, respectiv istoric roman din domeniul benzilor desenate. A desfasurat pina in prezent o remarcabila activitate, care include publicare de povestiri, articole, editare de reviste si carti“, a motivat Mihaela Albianu, responsabil relatii cu presa in cadrul Ateneului Tatarasi. Dodo Nita este autorul volumelor „Istoria benzii desenate romanesti” (1992), „Dictionarul benzii desenate din Romania” (1996, 2005), „Tintin in Romania” (2003, in limba franceza) si „Virsta de aur a benzii desenate romanesti” (2004).

Puiu Manu va sustine joi si vineri trei ateliere de benzi desenate pentru elevii din clasele I-IV. De asemenea, joi, dupa ora 17, Puiu Manu va vernisa o expozitie dedicata benzii desenate, iar vineri, de la aceeasi ora, isi va lansa albumele „Omul invizibil” si „Dim Dunareanu”.

Dodo Nita va sustine joi, de la ora 17, o conferinta cu tema „Istoria benzii desenate romanesti”. In cele doua zile, elevi din clasele I-IX vor fi antrenati intr-un concurs de benzi desenate, festivitatea de premiere a celor mai talentati fiind programata vineri seara.

Autor: Loredana OPREA

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: