Bellaria Hotel prezintă expoziţia “Reverii” la Sărbătoarea Liliacului

afis_Sarbatoarea_liliacului

Pentru a marca a XI-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. 19 artişti de seamă ai urbei vor expune lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Reverii”, ce poate fi vizitată în perioada 24 aprilie-15 mai. Vernisajul va avea loc pe 24 aprilie, la ora 18:00, în prezenţa prof. dr. Dragoş Pătraşcu şi a prof. dr. Constantin Tofan.

În fiecare an, la sfârşit de aprilie-început de mai, un artist inedit expune în Grădina de Vară de la Bellaria Hotel lucrări de un rafinament vizual şi olfactiv greu de egalat. Artistul se numeşte Primăvara, iar minunatele, dar efemerele sale creaţii poartă numele de flori de liliac. Este un eveniment natural magnific şi o sărbătoare ce nu poate să nu fie celebrată. Este Sărbătoarea Liliacului, eveniment de tradiţie pentru Bellaria Hotel, aflat anul acesta la ediţia cu numărul unsprezece.

Într-o locaţie în care arta este atent preţuită, dovadă lucrările ce înfrumuseţează atât spaţiile închise – Restaurantele şi holurile hotelului – , cât şi Grădina de Vară, minunat loc de destindere mai ales în sezonul cald, este firesc ca Sărbătoarea Liliacului să fie celebrată şi printr-o expoziţie de pictură, grafică şi sculptură. Expoziţia „Reverii” reuneşte lucrări semnate de artişti ieşeni de renume:  Felix Aftene, Jenő Bartos, Bogdan Bârleanu, Grigore Bejenaru, Ilie Bostan, Smaranda Bostan, Mariea Boz, Vasile Brânzan, Valentina Druţu, Valeriu Gonceariuc, Romeo Ionescu, Andreea Macovei, Eugen Mircea, Sorin Purcaru, Dragoş Pătraşcu, Tudor Pătraşcu, Lucian Smău, Mircea Ştefănescu şi Constantin Tofan.

Vernisajul va avea loc pe 24 aprilie,  la ora 18:00, în prezenţa prof. dr. Dragoş Pătraşcu şi a prof. dr. Constantin Tofan. Seara va continua cu un program artistic de sărbătoare, care invită la distracție și zâmbete relaxate în Grădina de Vară de la Bellaria Hotel – unica locație ieșeană care abundă, la mijloc de primăvară, în flori de liliac.

Bellaria Hotel găzduieşte lucrările de pictură, grafică şi sculptură din cadrul expoziţiei până pe 15 mai, pentru a fi admirate în voie de cei care preţuiesc frumuseţea, rafinamentul şi    expresivitatea artelor plastice.

INFO

Hotel Bellaria

Sos. Bucium 7

www.bellaria.ro

www.facebook.com/BellariaHotel

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: