Béla Fleck, unul dintre deținătorii recordului la premiile Grammy concertează în premieră la București

Concert_BELA-FLECK-1-poster

Béla Fleck, unul dintre deținătorii recordului la premiile Grammy concertează în premieră la București. Americanul care a reinventat banjo-ul vine la Sala Radio pe 5 Noiembrie 2015 împreună cu Abigail Washburn.

Béla Fleck nu este doar cel mai mare muzician care cântă la acest instrument, ci omul care a reușit să-l aducă pe marile scene ale lumii, punându-l în noi contexte alături de artiști precum Chick Corea, Victor Wooten sau Stanley Clarke.

Béla Fleck are 15 premii Grammy, multe dintre ele câștigate ca lider al legendarului supergrup Béla Fleck and the Flecktones. Deține totodată recordul pentru  cele mai multe nominalizări (30) la categorii muzicale diferite din istoria premiilor Grammy. Asta spune multe despre locurile extrem de diverse pe care le frecventează Béla Fleck împreună cu banjo-ul său, un instrument care a plecat demult de pe  verandele americane sau din  cârciumile sudiste.

Muzicianul duce banjo-ul la un alt nivel, cântă cu artiști africani ca Oumou Sangare și Toumani Diabate, explorează rock-ul alături de Dave Matthews Band sau îl pune în scenă împreună cu Orchestra Simfonică din Nashville.

Concertul pentru banjo și orchestră scris de Fleck poartă numele “Impostorul”, o aluzie auto-ironică la instrumentul său, care, aparent, nu ar avea ce cauta alături de o orchestră. Acesta este spiritul banjo-ului: ludic, direct, tonic. Dar dacă combinăm toate acestea cu tehnica și stilul sofisticat al unui virtuoz s-ar putea să ascultăm ceva nemaiauzit.

Béla Fleck cântă la București în formula de duo, alături de soția sa, Abigail Washburn –  cântăreață de banjo la rândul ei, a cărei voce completează show-ul. Abigail a fost membra în grupurile de bluegrass și folk Uncle Earl și Sparrows Quartet și este o bună cunoscătoare a culturii asiatice, pe care o experimentează continuu în turnee de durată în China. Este unul dintre artiștii care au fost aleși să reprezinte schimbul cultural prin muzică dintre Statele Unite și China. Experiențele sale au făcut subiectul uneia dintre celebrele conferințe TED.

Duo-ul va prezenta la Bucureşti discul intitulat chiar Béla Fleck & Abigail Washburn,  unsprezece povesti pur americane  pe acorduri de blues sau gospel, din care nu lipsesc  celebrele murder ballads  specifice Munţilor Apalași.

Concertul Béla Fleck & Abigail Washburn este un eveniment Jazz Night Out, prezentat de Twin Arts pe 5 Noiembrie 2015, ora 20.00 la Sala Radio.

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi vor putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

INFO

Twin Arts

www.twinarts.ro

www.facebook.com/twinarts.ro

www.facebook.com/jazznightout.ro

PE ACEEASI TEMA:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Wicked Blues Band | RocknRolla

Concert VUNK | Arcu House of Beer

International Jazz Day – live jazz session by CALI Quartet & Friends

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Turneul de șah Rotary Iași Copou, ediția I

Capodopere ale muzicii corale

Concert simfonic. Dirijor: CRISTIAN OROȘANU

Cântecul numelor uitate | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: