Beat the drums for Fair Trade, 2016

 

Beat the Drums for Fair Trade

Anul acesta, Asociatia Mai bine marcheaza Ziua internațională a Comerțului Echitabil pe 14 mai 2016 în spațiul de la Parcul Pogor prin > Beat the drums for Fair Trade < adică un jam session la care invităm oameni cu instrumente de toate felurile pentru a transmite într-un mod cât mai creativ, colorat și energic un mesaj de solidaritate și respect pentru toți muncitorii din întreaga lume care lucrează pentru a produce bunurile pe care le consumăm, ale căror drepturi trebuie recunoscute și apărate.

Participarea la toate activitățile este liberă.

PROGRAM

Sambata, 14 mai, 17.00 – 20.00 Activități conviviale și de cunoaștere

  • O serie de întrebări și jocuri vă așteaptă în spații de interacțiune și bună voie pentru a putea cuprinde mai bine conceptul de comerț echitabil, adică fair trade, respectiv certificarea Fairtrade, cu scopul de a transmite cât mai clar și totodată creativ modurile în care comerțul echitabl se deosebește de comerțul liber. Cei dintre voi care vor participa la toate provocările vor avea șansa de a câștiga unul din premiile oferite din partea REDU și/sau CUIB, care vor fi extrase printr- o tombolă.

Sambata, 14 mai, 17.00 – 19.00 BPM-uri by Teodor

  • Pentru a vă menține într-un ritm alert în timp ce vă jucați ori răspundeți la întrebări, Teodor M. va oferi mostre de muzică electronică prin care să vă transmită vibrații pozitive, profunde, pașnice.

Sambata, 14 mai, 19.00 – 20.30 Beat the drums for Fair Trade

  • Practic, este un jam session la care sunt invitati toți participantii, fie că aveți tobe sau instrumente felurite pe care să le aduceți sau doar vreți să intrați în ritm cu cei prezenți, folosindu-vă de instrumentele alternative puse la dispozitie.Ceea ce isi propun organizatorii prin această activitate este de a transmite într-un mod cât mai creativ, colorat și energic un mesaj de solidaritate și respect pentru toți muncitorii din întreaga lume care lucrează pentru a produce bunurile pe care le consumăm, ale căror drepturi trebuie recunoscute și apărate.

Sambata, 14 mai, 20.30 – 21.30 concert B.P.C

  • Membrii trupei B.P.C sunt pasionați de muzică și vor să ne încânte printr-o reprezentație plină de energie, cu influențe muzicale care își au originea în zări îndepărtate, pentru a arăta că un mesaj de solidaritate cu muncitorii din toată lumea răsună la fel peste tot.

Sambata, 14 mai, 21.30 – 23.00 concert Fine, It’s Pink

  • Formația Fine, it’s Pink va transmite un mesaj legat de recunoașterea valorii muncii pe care fiecare dintre noi o depunem și pentru care trebuie să fim răsplătiți într-un mod echitabil. Vor face acest lucru în stilul lor caracteristic, anume prin acorduri vii, suave și pătrunzătoare.

Colegii de la CUIB vor asigura băutura: cafeaua și ceaiul Fairtrade vor fi oferite gratuit, apa vă îndemnăm să beți direct de la cișmeaua instalată în parc, iar pentru cei care doresc să diversifice băuturile vom pregăti bere și vin cu capital românesc, pentru a susține economia locală.

 

Evenimentul face parte din cadrul proiectului Make Fruit Fair, care reprezintă un consorțiu global format din 19 parteneri din UE, Camerun, Columbia, Ecuador și insulele Windward, coordonat de Oxfam Germania. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană.

INFO

Asociatia Mai Bine

maibine.org/make-fruit-fair

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: