Bazar Solidar și Atelier de brodat – invitație la consum responsabil

Bazar solidar

Duminică, 5 iunie 2016, ora 14.00, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, întreprinderea socială REDU organizează o nouă ediție Bazar Solidar, căruia i se alătură un Atelier de brodat, în stil 8 bits. O gamă variată de haine și accesorii donate de către oameni din comunitatea ieșeană au fost recondiționate, iar acum sunt expuse spre vânzare la prețuri foarte mici, între 5 și 25 lei.

De asemenea, va exista o cutie cu lucruri gratuite care vor putea fi luate acasă de oricine care găsește utilitate pentru ele. Foarte important de știut despre REDU: orice venit realizat nu va fi niciodată folosit în scopurile personale ale fondatorilor, ci va fi reinvestit în proiect, care tratează o cauză de interes comunitar – reducerea cantității de deșeuri textile prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv.

Vizitatorii vor avea ocazia să afle și povestea produselor noi, create cu multă atenție din textile recuperate, la mașină și mână, toate fiind unicat sau în mini serie.

Cei care au textile cărora nu le mai găsesc un rost, le pot dona în aceeași zi în scopul reutilizării lor sau vor fi oferite mai departe persoanelor defavorizate social. Pentru a fi lăsate în oricare altă zi, în acest link se poate consulta lista cu punctele de colectare.

La Atelierul de brodat, care va dura aproximativ 2 ore, participanții se vor juca cu ața în stil 8 bits. Maria și Andreea, mânile dibace ale atelierului, vor veni cu modele care să fie urmate și vor fi în permanență prezente pentru instrucțiuni și ajutor. Produsul final va putea fi luat acasă și folosit după propriul interes: înrămat, utilizat ca semn de carte, dăruit etc. Taxa de participare este de 25 lei, există 15 locuri, iar înscrierile se fac completând acest formular.

Pentru susținerea unui comportament responsabil, comunitatea locală este încurajată să vină la ea cu propriile genți (sacoșe de pânză, ambalaje reutilizabile etc.) în care să transporte produsele achiziționate. Participarea la Bazar solidar are multiple implicații benefice:

  • Etice – evadarea din relaţiile comerciale convenţionale axate pe profit şi favorizarea dezvoltării unei economii colaborative şi solidare;
  • Ecologice – reducerea consumului şi reutilizarea produselor sunt abordări esenţiale pentru diminuarea impactului negativ asupra mediului;
  • Echitabile – veniturile realizate din donaţiile participanţilor vor fi direcționate către susținerea unor proiecte sociale.

Iniţiat de Asociaţia Mai Bine, ONG cu peste 6 ani de experienţă în activităţi privind protecţia mediului, REDU are drept scop reducerea cantităţii de deşeuri prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv asupra comunităţii şi este susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

INFO

REDU

Str. Petru Rareș, nr. 6 (vis-a-vis de hotel Majestic) Iasi

www.maibine.eu

www.facebook.com/redu.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: