Cel mai mare dezavantaj al gadget-urilor de astăzi ține de bateria pe care o folosesc și de durata scăzută de viață a acestora. Majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri s-au obișnuit deja cu ideea că dispozitivele lor se descarcă după o zi sau două. Deși nu există modalități miraculoase care să prelungească cu mult autonomia unei baterii, practica unui stil adecvat de încărcare duce la o îmbunătățire a acesteia și poate prelungi viața telefonului tău inteligent. Iată câteva sfaturi!
În primul rând, smartphone-ul are foarte multe funcții pe care nu le folosești în permanență și care dăunează grav bateriei. Fără a face un obicei stresant din acesta, este recomandat să dezactivezi funcțiile telefonului pe care le folosești foarte rar. Conexiunea la Internet, indiferent că vorbim de rețeau wireless, 3G sau cea de date celulare, consumă mult curent electric și trebuie închisă atunci când nu este utilizată. În plus, dacă lăsăm wireless-ul deschis și nu avem nicio rețea disponibilă în jur, telefonul va căută în permanență noi rețele la care să se conecteze, activitate care consumă multă energie. La fel se întâmplă și cu conexiunea 3G care nu este disponibilă în unele clădiri din oraș și nici pe unele drumuri din afara orașului.
De asemenea, serviciile de localizare folosesc GPS-ul, un bun consumator de energie electrică, și sunt utilizate de către foarte multe aplicații din telefonul tău, așă că ar fi bine să le dezactivezi atunci când nu ai nevoie de acestea. Acest aspect poate rezolva și o latura mai paranoică a tehnologiei, acea frică de a fi mereu monitorizat prin localizarea cu ajutorul telefonului mobil. Alte funcții ce ar trebui dezactivate sunt: bluetooth-ul, modemul și setările de tip EQ (cele care te ajută să reglezi bass-ul și treble-ul în muzica de pe telefon). În plus, ecranul consumă mult mai puțină baterie dacă are o luminozitate scăzută, iar atunci când nu folosești telefonul ar fi bine să-l blochezi chiar dacă ai un timp redus de autoblocare.
Sistemul de notificări trebuie limitat doar la cele stric necesare. Nu lăsa orice aplicație să-ți trimită notificări privind update-uri disponbile sau alte anunțuri ce nu sunt urgente. Căsuța de email este setată de obicei să funcționeze pe sistemul automat de tip push care îți va verifica automat la un timp regulat dacă ai primit un nou mesaj, însă este binevenită funcția de tip pull prin care vei putea reactualiza aplicația atunci când dorești. Prin această metodă poți scăpa și de un eventual stres provocat de multitudinea de email-uri pe care le primești zilnic.
Folosește aplicații care te ajută să menții un ritm benefic de încărcare a bateriei. Una dintre acestea este Battery Doctor și este disponibilă gratuit atât pe iOS, cât și pe Android. O altă aplicație foarte utilă în acest sens este BatteryGuru a celor de la Qualcomm, care îți va învăța obiceiurile de consum și va veni în ajutorul tău cu multe trucuri interesante. Și nu uita că unele aplicații consumă foarte multe resurse și acestea rămân deschise în background afectât viața bateriei pe parcursul zilei, așa că nu abuza în folosirea acestor aplicații sau încearcă să le inchizi complet din când în când.
Pe tine cât te ține bateria la telefon? Ne găsești și pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuții și articole din domeniu.
Sursă: www.ziaruldeiasi.ro