BASCHET/Politehnica CSS Unirea Iasi – Energia Rovinari

Astazi, de la ora 18:00, in Sala Polivalenta, Politehnica CSS Unirea Iasi – Energia Rovinari in ultima etapa a sezonului regulat din Divizia A la baschet masculin

baschet Poli Iasi

Amatorii ieseni de baschet merita un spectacol, mai ales ca nu se prea stie daca (si cind) va fi reeditat.

Astazi ia sfirsit sirul celor 30 de etape ale campionatului masculin de baschet masculin, inaintea confruntarilor cu adevarat palpitante din play-off si play-out. Din cauza mizei deosebite a partidelor, conducerea Federatiei Romane de baschet a decis ca meciurile ultimei etape sa se dispute la aceeasi ora (18:00). In fapt, este deosebit de clar ca BC Miercurea Ciuc si Politehnica CSS Unirea Iasi se vor bate in play-out pentru evitarea retrogradarii, se cam stiu echipele care iau vacanta (locurile IX- XII) si se cunosc in mare parte cele opt formatii care se vor bate pentru medalii. Exceptia care ar putea schimba tabloul este pur teoretica: Energia Rovinari poate pierde locul VIII in detrimentul BCMU Pitesti, daca va fi invinsa la Iasi, iar argesenii se impun pe terenul uneia dintre cele mai bune echipe ale diviziei, Gaz Metan Medias, ei avind avantajul scorurilor directe. Evenimente greu de realizat, in special ultimul. Miza ultimei etape este reprezentata de locurile pe care le vor ocupa primele opt echipe la final, deoarece clasamentul este extrem de strins in partea superioara. In play-off, primele patru au un meci in plus pe teren propriu, iar de la locul III pina la locul VII este distanta de un punct si mai intervin si complicatiile meciurilor directe.

Asadar, Politehnica CSS Unirea intilneste in Sala Polivalenta formatia din Rovinari, antrenata de Slobodan Nikolic, cu jucatori ca Stefan Nikolic, Adrian Gutoaia si vechea noastra cunostinta Brice Kabengele in lot. O echipa care a realizat multe surprize in timpul campionatului, pacatuind prin inconstanta care a dus-o in coada primei jumatati. Ar fi frumos ca tocmai aceasta contradictie intre rezultate sa duca la o surpriza de proportii la Iasi, dar nu prea este a crezare. Ramine, in orice caz satisfactia unui spectacol pe care amatorii ieseni de baschet il merita, mai ales ca nu se prea stie daca (si cind) va fi reeditat.

Celelalte meciuri ale etapei: BC Mures – BC Timisoara, CSU Ploiesti – CSM Bucuresti, Atlassib Sibiu – “U” Mobitelco Cluj, Dinamo – CSM Oradea, BC Miercurea Ciuc – CSS Giurgiu si Gaz Metan Medias – BCMU Pitesti. SCMU Craiova sta.

Clasament: 1. Timisoara – 48 p; 2. Medias – 47 p; 3. Cluj – 46 p; 4. Oradea – 46 p; 5. CSM Bucuresti – 46 p; 6. Ploiesti – 46 p; 7. Mures – 45 p; 8. Rovinari – 42 p; 9. Pitesti – 41 p; 10. Sibiu – 40 p; 11. Craiova – 37 p; 12. Dinamo – 34 p; 13. Giurgiu – 34 p; 14. Ciuc – 29 p; 15. Iasi – 27 p.

Sursa: Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: