BASCHET / Politehnica – CSM Universitatea Oradea

Astazi, de la ora 13:00, in Sala Polivalenta din Iasi, Politehnica – CSM Universitatea Oradea, a doua partida din play-out-ul Diviziei A de baschet feminin

Baschet feminin

In aceasta zi, pe la ora prinzului, are loc un meci care poate decide soarta unei echipe. Poate mai mult, soarta baschetului iesean, de a mai rasufla intr-un oras european al sporturilor, dar in care majoritatea echipelor divizionare traiesc de pe astazi pe miine. Caracterul cvasidecisiv al confruntarii cu Oradea a fost generat de excelenta si putin asteptata victorie a fetelor in Bihor, cind nici ele insele nu se asteptau. Invinsa in sezonul regulat, atit la Iasi, cit si la Oradea, iesencele au cistigat cu 68-57. Astfel incit, astazi, s-a ajuns la o confruntare cruciala. Daca Politehnica va invinge, va evolua si anul viitor, in Divizia A. Daca nu, urmeaza o a treia confruntare la Oradea, in care repetarea victoriei de simbata va fi neinchipuit de grea. Oaspetele de astazi vin cu tot ce au mai buna: Mihaela Adi, Alexia Adams, Alexandra Vlaicu si – nu in ultimul rind – Florentina Ardeleanu, jucatoarea rivnita de ieseni in iarna, dar suflata pe ultimii metri de oradeni din curtea Clujului, baschetbalista care a transat decisiv disputa din retur, din Sala Polivalenta. In plus, Oradea are si o banca relativ consistenta, in timp ce Iasul merge doar cu Lavinia Mitachi si Beatrice Alaiba (inca nerefacuta), daca nu le pomenim si pe cele doua junioare, trecute pe foaie pentru completare, ca si antrenoarea Sorana Gavrilescu. In aceasta situatie, moralul iesencelor poate fi amplificat nu numai de rezultatul din prima partida, ci si de sprijinul spectatorilor ieseni.

In cealalta partida din play-out se intilnesc Sepsi Sfintu Gheorghe si Olimpia Bucuresti (39-93 in primul meci) si primele partide din grupa IX-XII: CSM Bucuresti – “U” Cluj si Rapid -Olimpia Brasov. De asemenea, partidele cu numarul 2 din play off. In grupa I – IV, CSM Satu Mare – ICIM Arad (54-61), Nova Vita Tirgu Mures – CSM Tirgoviste (50-72), iar in grupa V-VIII, SCM Craiova – CSU Alba Iulia (63-89) si Danzio Timisoara – Teleorman Alexandria (98-78).

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: