Basarabeni in Romania – istorii de succes!

Basarabeni în România – istorii de succes!
Asociatia Tinerilor Români din Afara Granitelor (ATRAG Iasi) în parteneriat cu Consulatul Republicii Moldova la Iasi si Universitatea Alexandru Ioan Cuza organizează în data de 5 aprilie a.c., orele 12:00,  în Sala Senatului Universitătii A. I. Cuza din Iasi, prima editie a proiectului “Basarabeni în România – Istorii de succes”.

Prin intermediul acestui proiect ATRAG Iasi doreste să aducă în fata studentilor basarabeni personalităti remarcabile, exemple demne de urmat, care au reliefat valorile culturale si spirituale prin munca si rezultatele obtinute de-a lungul timpului.

Asociatia Tinerilor Români din Afara Granitelor (ATRAG) si-a propus să organizeze o suită de întâlniri cu absolventii Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, care au ajuns persoane publice recunoscute în domenii importante ale vietii culturale, profesionale si academice din Republica Moldova.

Prezentul proiect îsi propune să fie o cale de comunicare între basarabenii absolventi de succes si actualii studenti. Considerăm că organizarea acestor întâlniri  ar putea să reprezinte un valoros si veridic îndemn pentru actuala generatie să obtină rezultate academice deosebite, pe care să le pună în practică, prin dezvoltarea excelentei profesionale, acasă, în Republica Moldova.

Invitatii speciali ai evenimentului sunt: Alexandru Tănase – Presedintele Curtii Constitutionale a Republicii Moldova; Octavian Tîcu – Conferentiar universitar, doctor în istorie, cercetător-coordonator la Academia de Stiinte a Republicii Moldova; Dorin Dragutanu – Guvernatorul Băncii Nationale a Republicii Moldova.

ATRAG este o organizatie non-guvernamentală, non-profit si apolitică. Scopurile principale ale asociatiei constau în sustinerea, promovarea intereselor socio-profesionale ale tinerilor români din afara granitelor si facilitarea integrării lor în societatea românească.

INFO

Asociatia Tinerilor Români din Afara Granitelor (ATRAG Iasi)

atrag.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: