Barriqueart, expozitie unica in Romania, la Palas Mall

În perioada 20 ianuarie – 2 februarie 2014, Palas Mall va găzdui o spectaculoasă expozitie de artă contemporană, denumită sugestiv BarriqueArt. Aproximativ 40 de baricuri, butoaie din lemn de stejar, folosite pentru a înnobila vinul, au fost transformate cu măiestrie în opere de artă, de către pictori si sculptori din tară si de peste hotare.

Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 20 ianuarie, ora 18.00, în Atriumul Palas Mall, publicul având parte de momente artistice si degustări de vin Cotnari.

Clientii Palas Mall vor avea ocazia să admire lucrări cu forme si culori aparte, după concepte si solutii artistice inedite. Printre exponate se numără „casa-butoi”, „butoiul submarin”, „butoiul cu aripi de înger” sau reprezentări care au ca temă trecerea timpului, bucuriile vietii, nobletea sau taina facerii vinului.

Expozitia BarriqueArt ajunge pentru prima oară la Iasi după succesul înregistrat în Timisoara, la Muzeul de Artă si la Iulius Mall, precum si în capitala Ungariei, fiind prezentată la Institutul Cultural Român si la Muzeului Comertului si al Industriei Turistice din Budapesta. Proiectul a fost initiat de Andrei Herczeg, proprietarul Fundatiei Herczeg din Timisoara.

Printre cei care au dat forme noi butoaielor de stejar se numără si doi ieseni: Zamfira Bîrzu si Sorin Purcaru. Alături de acestia, la exercitiul creativ au luat parte artisti din orase precum Timisoara, Bucuresti, Bistrita, Cluj-Napoca, Bacău, dar si din afara granitelor, din tări precum Franta, Serbia si Germania. Lucrările expuse în Atriumul Palas Mall apartin artistilor Călin Beloescu, Horea Bojin, Stefan Călărăsanu, Adrian Chira, Róbert Köteles, Dana Constantin, Gopal Dagnogo, Maxim Dumitras, Stefan Pelmus, Mihai Perca, Cristian Sida, Romul Nutiu, Silviu Orăvitzan, Tajó, Gheorghe Zărnescu, Aurel Vlad, Marius Bacriu, Sorin Bijan, Zamfira Bîrzu, Mihai Chiuaru, Delia Corban, Suzana Fântânariu, Nedim Hadziahmetovici, Ioan Iacob, Alexandru Jakabházi, Adriana Lucaciu, Doina Mihăilescu, Radu Mihăilescu, Atilla Nagy, Liviu Nedelcu, Alexandru Pasat, Sorin Purcaru, Bogdan Rată, Nada Stojici, Csaba Szabó, Lajos Ugron, Pavel Veres si Mihai Zgondoiu.

INFO

www.facebook.com/palasiasi

www.palasmall.ro

www.palasiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: