Balul mascat din Sala Pasilor Pierduti. Doua impresii: una calda, una calduta

Zeci de tineri au participat la cea de-a VIII-a editie a Balului mascat din Sala Pasilor Pierduti, joi, 24 martie. Evenimentul artistic, unic la nivel de Iasi, a inceput la orele 19.00, iar masca a fost un accesoriu obligatoriu. Asociatia Studentilor Francofoni, organizatoarea evenimentului, a reusit cu maiestrie sa readuca in sufletele noastre numele iubitelor personaje din basmele copilariei. Cei prezenti au reusit sa creeze o atmosfera feerica si plina de magie.

Nu incape indoiala ca toti, in copilarie, ne-am visat personaj de poveste. Fie ca era Alba ca Zapada, Cenusareasa, Printul sau Alice in Tara Minunilor. Iata ca, joi seara, dupa lasarea serii, ne-am putut transforma in personajul mult visat.

Deschiderea a fost grandioasa, cu foarte multi invitati ce asteptau cu nerabdare sa-si etaleze costumele. Parada a fost una peste asteptarile mele deoarece impresionantele costume au reusit sa ma transpuna in lumea personajelor de poveste.

Concursul celor mai deosebite si incantatoare costume care a avut loc in cadrul Balul mascat a premiat personajele povestirilor lui Ion Creanga – ”Fata babei si fata mosneagului”. ( Livia Prigoreanu)

***

Am pasit in lumea basmului exact de la intrare, unde organizatorii m-au ajutat sa-mi aleg masca potrivita din multimea de masti handmade facute cu multa rabdare.

Inaintea concursului propriu-zis pentru cel mai frumos costum in sala era destula agitatie. Eu m-am gandit ca toata lumea va dansa, o parte din lumini se vor stinge si atmosfera va fi ca la un bal cum am citit prin carti si am vazut prin filme, si am crezut ca va fi asa de cand am intrat pana cand  prezentatorul a anuntat ca s-au incheiat inscrierile pentru concurs si ca incepe prezentarea costumelor. Balul a fost reprezentat de o mare de oameni agitati care umblau din stanga in dreapta, ba sa mai faca cateva poze, ba sa primeasca sticla de suc oferita de unul dintre sponsori, sau sa se inscrie la tombola.

Fara un loc special amenajat pentru defilare, fiecare participant a facut cate o piruieta in mijlocul multimii dupa care a urcat pe scari. La concursul pentru cel mai frumos costum nu au fost multi participanti, iar multe dintre costumele din concurs nu reprezentau personaje din basme (tema balului). Dupa ce au defilat personajele din fiecare categorie (personaj pozitiv feminine, personaj feminine negativ, personaj masculin pozitiv, personaj masculin negativ si perechile) in timpul in care s-au ales castigatorii agitatia a reinceput, oameni imbracati in fel de fel de costume umblau dintr-o parte in alta a salii, iar de dansat ca doar eram la bal, ba.

In scurt timp au fost anuntate si premiile, din nou o defilare, de data aceasta mult mai scurta ca apoi prezentatorul sa anunte ca balul s-a incheiat (ora 23:00) si ca urmeaza after party in club RS. Pai si cu scoaterea mastii la ora 24:00 cum ramane? Pai si cu dansul? (Irina Fodor)

Autori: Livia Prigoreanu si Irina Fodor (UAIC, Facultatea de Filosofie – Comunicare si Relatii Publice)

GALERIE FOTO

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: