Balul de caritate ”Craciun din inima de student”

Craciun din inima de student 2012

Asociatia Studentilor Informaticieni Ieseni, în parteneriat cu Facultatea de Informatica Iasi, pastreaza traditia, desfasurând cea de-a 9-a editie a Balului de Caritate „Craciun din inima de student”. Anul acesta, ASII doreste sa-i ajute pe copiii de la Centrul de Plasament din Bogdanesti, copiii cu vârste cuprinse între 3 si 14 ani.

Spectacolul din cadrul Balului de Caritate se va desfasura în data de 13 decembrie, la ora 18:00 în sala Aula Magna din Corpul A al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, din Iasi, si va fi compus dintr-o licitatie si momente artistice, de colinde si muzica folk interpretate de Iustina IRIMIA si Cosmin VAMAN, si un recital al formatiilor Odyssey si Aproape Unplugged.

Ca prim proiect caritabil organizat de o organizatie studenteasca din Iasi, Craciun din inima de student urmareste pastrarea traditiei, continuata si în acest an cu editia a 9-a a evenimentului. Este, ca în fiecare an, o ocazie buna pentru a pune în valoare voluntariatul – a face ceva, din inima, pentru ceilalti, a încerca sa aducem schimbarea în bine prin eforturi neconditionate, si, cel mai important, a oferi cel mai pretios dar, timpul.

Proiectul nu este dedicat doar studentilor si profesorilor Facultatii de Informatica Iasi, ci este deschis publicului pentru participare. De asemenea, urmareste implicarea membrilor Universitatii în activitati extracurriculare, îndepartându-i pentru scurt timp de aria carierei alese, pentru a lucra împreuna spre binele altora.

Editiile anterioare ale Balului de Caritate Craciun din inima de student au reusit sa aprinda o mica lumina în inimile oamenilor, atât ale celor în scopul ajutorarii carora a fost organizat balul – batrânii aflati la Caminul „Sfintii Împarati Constantin si Elena”, copiii de la Centrul de Plasament „Sf. Andrei” si cei de la Spitalul „Sf. Maria”, Centrul de Resurse pentru Copii si Tineret „Don Bosco“ din judetul Iasi, elevii din Scoala cu clasele I-VIII din comuna Erbiceni, familia unei fetite, cu o situatie financiara ingrijoratoare – dar si ale participantilor si organizatorilor, pentru care evenimentul a însemnat atât un prilej de a readuce bucuria sperantei pe chipul unor oameni care credeau ca au pierdut-o, cât si o sansa de a realiza înca o data motivele pentru care pot fi fericiti în preajma sarbatorilor.

Editia de anul acesta îsi îndreapta atentia catre copiii defavorizati de la Centrul de Plasament din Bogdanesti, cu vârste cuprinse între 3 si 14 ani. Cei mai multi dintre noi privesc cu drag înspre copilarie, înspre amintirile ramase de la fiecare Craciun petrecut în caldura familiei, înspre dragostea oamenilor apropiati care facea acele zile de sarbatori într-adevar speciale. Dorim ca anul acesta, cu ocazia balului de caritate, sa oferim copiilor din Centrul de Plasament amintiri calde, momente în care sa uite de grijile cu care viata i-a împovarat si sa simta farmecul unui Craciun trait prin ochi de copil, dar si sprijin material, facut posibil cu ajutorul fondurilor strânse în urma evenimentului.

Apropierea perioadei sarbatorilor de iarna aduce cu ea dorinta de a simti bucuria. Evenimentul aduce împreuna studenti, profesori si invitati, amintindu-ne fiecaruia ca nu suntem decât la o bataie de inima distanta unii fata de altii, ca, asa cum noi am putea, într-o zi, sa simtim durerea pe care o simt alti oameni, asa putem, astazi, sa aratam unor suflete întristate cum sa zâmbeasca de Craciun.

BILETE

Pretul unui bilet: 15 lei Biletele pot fi cumparate din holul de la intrarea in Corpul C al Universitatii Al. I. Cuza.

INFO

www.caritate.asii.ro

www.facebook.com/fii.asii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: