Baltagul umple sălile | Ateneul National Iasi

După două reprezentații sold out, la Ateneu, piesa de teatru „Baltagul”, cu Maia Morgenstern, este programată la Sala mare a Teatrului Național Iași, pe data de 5 decembrie.

Dramatizarea romanului „Baltagul” de Mihail Sadoveanu va fi pusă în scenă de regizorul Toma Hogea. Având-o pe celebra actriță Maia Morgenstern în rolul principal, piesa de teatru va avea premiera pe 6 decembrie, de la ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Cererea mare a publicului a făcut ca atât premiera, cât și avanpremiera, programată pe 5 decembrie, să fie vândute în mai puțin de 10 minute fiecare. Ne bucurăm de interesul publicului pentru teatru și suntem onorați de prezența doamnei Maia Morgenstern pe scena noastră”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Cel ce-al treilea spectacol „Baltagul” este programat pe data de 5 decembrie, de la ora 11, pe scena Teatrului Național din Iași.

Punerea în vânzare a biletelor pentru reprezentația de la Teatrul Național a cauzat o blocare temporară a site-ului nostru, din cauza numărului mare de vizitatori. Dacă cererea va fi la fel de mare, luăm în considerare și alte programări pentru Baltagul în aceeași perioadă”, a adăugat Andrei Apreotesei.

Biletele pentru reprezentația din 5 decembrie, ora 11, sunt puse în vânzare pe site-ul ateneuiasi.ro și la casieria Ateneului, la prețul de 50 de lei, respectiv 75 de lei la loji.

Din distribuția spectacolului mai fac parte: Teodor Corban – Nichifor Lipan, Alexandra Paftală – Baba Maranda, Răzvan Grosu – Gheorghiță Lipan, Cezara Fantu – Minodora Lipan, Dumitru Florescu – Calistrat Bogza, Toma Macovei, Codrin Dănilă – Preotul Dănilă, Ilie Cuțui, Erica Moldovan – Maria Vasiliu, Florin Gorgos – Iorgu Vasiliu, Funcționarul, Hoț, Florin Gardan – Subprefectul, Dani Popa – Mitrea, Neamțul, Gelu Ciobotaru – Moș Pricop, Prefectul, Mara Lucaci – Hoț, Mariana Dumitrache – Baba Dochia, Mălina Balcan – O femeie

Adaptare scenică și Regie – Toma Hogea. Scenografie – Alina Dincă Pușcașu. Muzica – Cari Tibor. Video design – Andrei Cozlac. Asistent regie – Erica Moldovan

INFO

Ateneul National Iasi

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulNationalIasi

PE ACEEASI TEMA:

”Gaitele” la Teatrul National Iasi

”8 femei”, de Robert Thomas | Teatrul National Iasi

Spectacolul de teatru ”Memoria apei”

spectacol-gabriel-iasi-afis

”Gabriel” – One man show cu Dumitru Georgescu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: