Baletul georgian Sukhishvili- pentru prima data in Romania!

Renumit in toata lumea, faimosul balet georgian Sukhishvili incepe un turneu balcanic in noiembrie 2011. Pentru cei ce nu au auzit de “Sukhishvili” trebuie stiut ca aceasta este cea mai cunoscuta companie de dans din Georgia. Baletul National Georgian a fost fondat de Iliko Sukhishvili si Nino Ramishvili in 1945 si este prima companie profesionista de dans georgiana.

Sukhishvili-Balkan-Tour

Dansurile traditionale georgiene, acrobatiile cu sabii si cutite vor impresiona chiar si cel mai sceptic public.

Datorita lor, muzica si dansurile nationale georgiene au fost cunoscute in intreaga lume. Nino Ramishvili si Iliko Sukhishvili au fost parteneri atat pe scena cat si in viata, visul lor devenind realitate datorita determinarii. Viata lor, o aventura a creativitatii, continua sa fie pusa in scena de noi generatii de dansatori.

Cele doua ore ale spectacolului “Sukhishvili” vor purta publicul prin povestea unei aventuri in spirit georgian, zugravind toate schimbarile caracteristice existei acestui popor. Programul prezentat de Sukhishvili si Ramishvili a suferit modificari importante. Structura, arhitectura, coregrafia fiecarui dans and fost modificate si imbunatatite. Astfel, dansurile puse in scena de baletul national Georgian au devenit deja traditie.

“Sukhishvili” prezinta lumii intregi bogata mostenire georgiana si caucaziana. Complexitatea coregrafiei impune o pregatire fizica serioasa. Dansurile traditionale georgiene, acrobatiile cu sabii si cutite vor impresiona chiar si cel mai sceptic public. Un lucru este cert: gravitatea nu infulenteaza dansatorii acestui spectacol! In timpul celor doua ore de spectacol dansatorii vor lua rasuflarea spectatorilor prin nenumarate acrobatii, abia atingand pamantul, iar sabiile si cutitele pe care le vor folosi in timpul dansului sunt lucrate manual special pentru ei.

Baletul National Georgian a activat pe numeroase scene mondiale, precum Albert Hall, The Coliseum, The Metropolitan Opera, Madison Square. In 1967, La Scala i-a primit cu bratele deschise, astfel au fost prima trupa de dans folcloric care sa isi desfasoare spectacolul la acea locatie.  Cortina s-a ridicat de 14 ori, stabilind un nou record. De-a lungul anilor, baletul a vizitat peste 80 de tari si a tinut spectacole in fata a peste 50 de milioane de oameni.

http://www.youtube.com/watch?v=XPutHMT1PCI

“Sukhishvili Balkan Tour” incepe in luna noiembrie si va ajunge in Grecia, Bulgaria, Romania si Serbia.  Spectacolele sunt organizate de compania bulgara “Degris ltd”.

Spectacolul din Bucuresti va avea loc la Sala Palatului, pe 16 Noiembrie, la ora 20.00

Bilete

Categoria I: Pret     250,00 lei
Categoria II: Pret     190,00 lei
Categoria III: Pret    140,00 lei
Categoria IV: Pret     90,00 lei
Categoria V: Pret      50,00 lei

Pentru a cumpara bilete click AICI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: