Balerini rusi de clasa pe scena Teatrului iesean/ 26 februarie

Balerini rusi de clasa pe scena Teatrului iesean/ 26 februarie afis regalul baletului rus

La cererea publicului spectacolul va avea loc si de la ora 17.00.

Balerini ai Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg vor fi prezenti luna viitoare pe scena Teatrului “Vasile Alecsandri”. Pe 26 februarie, incepand cu ora 20, acestia vor oferi publicului iesean un regal de balet rus clasic pe cele mai cunoscute opere ale compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski.

Balerinii celebrului teatru rus vor prezenta un colaj artistic care reuneste „Lacul lebedelor”, „Spargatorul de nuci” si „Frumoasa din padurea adormita”. Teatrul Mariinsky are in repertoriu cea mai apreciata reprezentatie a capodoperei „Lacul lebedelor”, coregrafia purtand semnatura maestrilor Marius Petipa si Lev Ivanov.

In 1895 s-a jucat primul spectacol realizat dupa viziunea artistica a acestora. Rolul principal (Odette/Odillia) va fi jucat de balerina Maria Allash, prim solista a Teatrului Balsoi din Moscova, unde „Lacul lebedelor” a avut premiera mondiala in 1877. „Spargatorul de nuci”, care reda atmosfera Craciunului, a fost pus in scena pentru prima data la Teatrul Mariinsky, in 1892. Spectacolul „Frumoasa din padurea adormita” a avut premiera in lume tot la Teatrul Mariinsky, in 1890, si si-a pastrat pana in prezent rafinamentul si eleganta.

Dintre balerinii care vor incanta privirile spectatorilor ieseni ii amintim pe Danila Korsuntsev, Konstantin Zverev, Vasily Tkachenko, Vladimir Shklyarov, Alina Somova sau pe Olesya Novikova.  Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

GALERIE FOTO: iasifun.ziaruldeiasi.ro/regalul-baletului-rus-galerie-foto

BILETE

Biletele au fost puse in vanzare la casieria Casei de Cultura a Studentilor de la sfarsitul lunii decembrie.
Categoria 1 – 125 lei
Categoria 2 – 100 lei

REZERVARI

Relatii si rezervari la tel. 0332-142555 incepand cu 7 ianuarie.
www.spectacoleiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: