“Baietii de aur”, piesa de succes de la Teatrul Mic din Bucuresti, la Iasi

Miercuri, 9 februarie 2011, ora 19.00, Casa de Cultura a Studentilor.

Pret bilet: 50 de lei – categoria I si 40 de lei – categoria a II-a.

Piesa de teatru Baietii de aur, scrisa de celebrul dramaturg american, Neil Simon, care a avut premiera pe Broadway in 1972, iar trei ani mai tarziu a fost ecranizata de Herbert Ross, cu Walter Matthau si George Burn in rolurile principale, este o garantie a succesului.

Actiunea se centreaza pe un cuplu de actori de vodevil, Willie Clark si Al Lewis, care, dupa ce au jucat impreuna cu mare succes timp de 43 de ani, s-au despartit pe neasteptate, aparent in plina glorie. Dupa 11 ani in care nu s-au mai vazut si nu si-au mai vorbit, cei doi, ajunsi la o varsta venerabila, dar incarcati de resentimente reciproce [cu atat mai mari cu cat nu au avut ocazia sa si le marturiseasca de atata timp] sunt solicitati de o importanta retea de televiziune pentru un spectacol omagial. Prilejul perfect ca sa-si plateasca unul altuia o parte din polite.

Remarcabil este si faptul ca protagonistii variantei romanesti, doi veterani ai scenei, Dan Condurache si Mihai Dinvale, joaca si ei impreuna de 35 de ani!

Din distributie mai fac parte Bogdan Talasman, Stefan Lupu, Ruxandra Enescu, Liliana Pana si Petre Moraru.

In Romania, premiera spectacolului Baietii de aur a avut loc la Teatrul Mic, in octombrie, anul trecut, insa, cu ocazia turneului intreprins in luna februarie a acestui an in sase orase, si publicul iubitor de teatru din tara se va putea bucura de prezenta marilor actori pe scenele teatrelor din Iasi, Bacau, Piatra Neamt, Galati, Braila si Constanta.

Biletele se gasesc la casa de bilete a Casei de Cultura a Studentilor si online, pe site-urile de specialitate.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: