Back to The Future | Classix Festival 2022

Aventura clasică contemporană revine la Iași în perioada 13 – 19 februarie 2022. Pășind în lumea Classix 2022, vom descoperi frumusețea într-o formă feminină – mistică, plină de putere și gata să impresioneze prin detalii. Instinctul primar ne va purta spre abandonul temporar al melodiei, îmbrățișând puterea ritmului.

Libertatea prin disciplină determină o variabilă a excelenței în muzică. Pentru a inova, trebuie mai întâi să ne consolidăm rădăcinile. Clasicismul vienez infailibil, burghezia franceză și setea culturală sovietică vor fi mediate de inspirația nordică și luciditatea germană. Aventura clasică contemporană își consolidează valorile europene cu sprijinul Centrului Cultural German Iași, Ambasada Regatului Norvegiei în România și al Academiei Norvegiene de Muzică.

Havard Gimse (Norvegia) – pian
Gustav Rivinius (Germania) – violoncel

PROGRAM

  • Ludwig van Beethoven: Sonata nr. 3 pentru violoncel si pian in La major, op. 69 (1807-08);
  • Claude Debussy: Sonata pentru violoncel si pian in Re minor(1915);
  • Nadia Boulanger: 3 piese pentru violoncel si pian (1914);
  • Dimitri Sostakovici: Sonata pentru violoncel si pian in Re minor, op. 40 (1934).

Concept & Light Design: Daniel Mancaș. Video Mapping: Silviu Apostol Luda & Radu Marțin

BILETE

Biletele se pot achiziționa online: https://bit.ly/3thuMcW. Prin achiziționarea biletului, participanții își oferă acordul privind utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video în scopul promovării activităților festivalului. Festivalul susține tinerii artiști și facilitează accesul publicului la evenimente prin bursele Classix in Art. Concertul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Classix Festival, a organizatorilor și a partenerilor.

Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut minim 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin.(2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Purtarea măștii de protecție pe toată desfășurarea evenimentului este obligatorie. Accesul se realizează respectând normele de distanțare socială și prevederile legislației în vigoare. Organizatorii își rezervă dreptul de a actualiza modalitatea de acces și de desfășurare a evenimentului în contextul eventualelor modificări survenite în normele legale de desfășurare.

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry. Partener principal: Kaufland România. Parteneri culturali: Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Centrul Cultural German Iași, Institutul Francez Iași, Centrul Ceh.

INFO

Classix Festival

www.classixfestival.ro

www.facebook.com/classixFestival

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: