”Bacalaureat” de Cristian Mungiu va avea premiera de gala la Iasi

bacalaureat

Sâmbătă, 28 mai 2016, orele 19:00, la cinematograful VICTORIA Iași va avea loc SPECTACOLUL DE GALĂ CU FILMUL ”BACALAUREAT” ÎN REGIA LUI CRISTIAN MUNGIU!

„BACALAUREAT” – Succesul extraordinar înregistrat de Cristian MUNGIU la CANNES 2016, face din filmul „BACALAUREAT” o referinţă a cinematografiei româneşti din perioada actuală. Talentul extraordinar al regizorului român a primit o nouă confirmare prin decernarea „Premiului pentru cea mai bună regie” la a 69-a ediţie a celui mai important festival de film european. Se va vorbi de Cristian MUNGIU şi „BACALAUREAT” la „OSCAR” ?

Până atunci spectatorii ieşeni au posibilitatea să-i vadă pe realizatorii filmului, în frunte cu laureatul Cristian MUNGIU, în SPECTACOLUL DE GALĂ de SÂMBĂTĂ, 28.05.2016, orele 1900, organizat la cinematograful „VICTORIA” Iaşi !

Biletele pentru eveniment se pun in vanzare la casele de bilete ale cinematografului incepand cu data de 12 mai.

“Bacalaureat”, cunoscut în perioada de pregătire sub numele de “Fotografii de familie”, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi, potrivit sinopsisului peliculei.

În rolurile principale sunt distribuiți actorii Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Ei îi au alături pe Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Pădurețu. Director de film este Adrian Moroca, iar producător executiv, Tudor Reu.

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiția oficială de la Cannes. La precedentele două, filmele sale au fost recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, și cu premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru “După Dealuri”.

Festivalul de Film de la Cannes selectează în competiția oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1.800 de filme înscrise în competiție și se desfășoară în acest an între 11 și 22 mai.

“Bacalaureat”, o co-producție România-Franța-Belgia, este produs de Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimage.

INFO

www.bacalaureat2016.com

www.facebook.com/bacalaureatgraduation

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: