Baba Dochia @Underground Pub

baba-dochia-underground-iasi-web-cu-parteneri

Baba Dochia, o trupă aflată în plină ascensiune, aparținând scenei underground din Cluj-Napoca, revine pentru un concert în Iași. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 octombrie, începând cu ora 21:00, în Underground the Pub.

Înfiinţat din prietenia şi pasiunea comună pentru muzica rock electronică de Marius “Biba” Pop (programming, synths, guitars) şi Leon “Lopi” Lotoțchi (programming, synths, theremin) în Sighişoara şi mutat apoi la Cluj, proiectul i-a cooptat între timp şi pe Andrei Voicu (live drums) şi Cristian “No Bijoux” Cânpean (visuals).

Apropiaţi de sonorităţi ca Death in Vegas, Team Sleep, Apparat, Amon Tobin sau Boards of Canada, trupa produce un blend de post-rock psihedelic şi adânc, cu glitch-uri şi beat-uri grele cu veleităţi vizuale arhaice, care duce deopotrivă spre o stare de introspecţie apropiată unui public educat muzical, cât şi către euforie directă.

Baba Dochia reprezintă la ora actuală una dintre cele mai originale trupe din muzica underground din România. Trupa cântă un stil mixt de muzică electronică și muzica rock și în producțiile lor, precum și în concertele live, folosesc chitară, tobe, theremin, synth-uri și alte instrumente electronice. Concertul lor beneficiază de live visuals și de o instalație de lumini particulară ce reacționează în timp real la muzica trupei.

Revista Sunete i-a nominalizat la Premiile Sunete în anul 2014. Până acum au concertat la festivaluri precum Untold, Peninsula, Street Delivery, Padina Fest, Fân Fest, Basm Festival, și în cele mai importante cluburi de profil din țară.

În septembrie 2015 apare primul album al trupei, XII Lambskins, material foarte bine primit de public și de critici. Albumul conține 13 piese și se poate asculta integral AICI.

REZERVARE

Intrare: 15 lei. Telefon pentru rezervari: 0735 004 001 (intre orele 18.00-22.00).

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

Email: contact@undergroundpub.ro

FB: www.facebook.com/Undergroundthepub

www.facebook.com/BabaDochiaMusic

PE ACEEASI TEMA:

KISS pentru prima oară în România la festivalul ROCK THE CITY 2022

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: