Baba Dochia lanseaza “XII Lambskins” @Teatru Fix

baba dochia-teatru fix

Baba Dochia e în turneu de lansare a primului material discografic, intitulat „XII Lambskins” și cu această ocazie revine la FiX, pe 21 noiembrie 2015, de la 22:00 până spre dimineață când o să cadă și ultimul cojoc.

Albumul a fost lansat pe 26 septembrie în Cluj-Napoca, ulterior urmând concerte de lansare în mai toate orașele importante din țară. Pentru aceste concerte a fost cooptat și Andrei Bobiș, chitaristul de la Lights Out!, care își va aduce contribuția la chitară și bas.

“Show-ul live va fi mai diferit față de ce avem pe album și mult mai agresiv.”

Albumul contine 13 piese, fiind o reprezentare moderna a celor 12 cojoace purtate de catre Baba Dochia din mitologia romaneasca, la care trupa a adaugat un „cojoc” extra, „din bunavointa noastra pentru Baba Dochia care poate daca ar fi avut un cojoc in plus nu ar fi avut un sfarsit tragic.”

Baba Dochia este un melanj de electronica cu rock live, topindu-se în același vas sintetizatoare, riff-uri grele de chitara, beat-uri organice și sintetice, așezonat pe alocuri cu melancolie și agresivitate.
Dacă inițial compozițiile erau pur post-rock, stilul actual tinde către o fuziune din ce în ce mai organică între electronică și rock, având elemente melancolice dar și psihedelice sau glitch.
Combinația dintre sintetizatoare, drum machine (asortat cu tobe reci) și chitară distorsionată fac ca Baba Dochia să fie o apariție originală ce dorește să împrospăteze muzica din România.

Trupa a susținut concerte la festivaluri importante din țară precum Peninsula, Street Delivery (București, Timișoara, Iași), Poiana Urbană, Fân Fest, Durușa SummerHills, Basm Festival dar și în cluburi precum Control București, The Shelter Cluj, Amplificat Timișoara, Subsol Brașov, Teatru Fix Iași, G Cafe T.Mureș.

Baba Dochia înseamnă: Marius Pop – programming, synthesizers, guitars; Leon Lototchi – programming, synthesizers; Andrei Voicu – drums; Cristian Cânpean – live visuals; Andrei Bobiș.

BILETE

Intrare: 15 lei. Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12 (intre 17:00 și 21:00).

INFO

Teatru FIX
Str. Cuza Voda 10
E-mail: teatrufix@yahoo.com
Web: www.teatrufix.ro
FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: