Baba Dochia începe la Iași turneul de lansare a noului album, Morphoder

Baba Dochia, unul dintre cele mai apreciate grupuri ale muzicii alternative din România, lansează la Iași noul lor album, intitulat Morphoder.

După concertul din Iași, turneul va continua în România, în orașe precum Tg. Mureș, București, Cluj-Napoca, iar la finalul lunii noiembrie, în 6 orașe din Germania, printre care Berlin, Hamburg, Dresda, Hanovra și altele.

Albumul este deja disponibil în format fizic dar și digital și poate fi achiziționat direct pe pe pagina de Bandcamp a grupului dar și de la concertele de lansare.

Marius Pop, membru fondator Baba Dochia: Titlul “Morphoder” vine din partea tehnica a albumului și se referă la trecerea graduală de la partea electronică (sintetizatoare, drum machines, samples) la o parte mai organică (chitări, tobe, field recordings) pe care am încercat să o redau pe majoritatea pieselor. Nu aș putea să îl încadrez într-un gen anume, mai degrabă e o fuziune de synth-wave, post-rock și surf rock pe alocuri. Motivul pentru care nu ne-am axat pe un gen anume este faptul ca suntem foarte receptivi la muzica pe care o ascultăm și filmele pe care le urmărim, care ne împing să experimentăm pe genuri diverse.

Albumul conține 8 piese, pe care s-au folosit în mare parte 2 sintetizatoare Korg MS20 și Moog Sub Phatty, alături de multe field recordings, chitară bas, bowed guitar și Roland TR-8 drum machine. Mare parte din liniile de synth au fost trecute printr-un amplificator de chitară Orange Crush, un magnetofon Akai x165-D și un efect reverb Strymon Big Sky.  Am încercat să-i redăm albumului un feeling retro inspirat din filmele și serialele anilor ’80 precum: Knight Rider, Terminator, Scarface, Blade Runner.

Baba Dochia, grup aparținând scenei underground clujene, a debutat în anul 2013, în anul 2016 fiind lansat primul album, XII Lambskins. Apropiați de sonorități precum Death in Vegas, Team Sleep, Apparat, Amon Tobin sau Boards of Canada, grupul produce un blend psihedelic şi adânc, cu glitch-uri şi beat-uri grele generate de synth-uri analogice, chitară și tobe reci, concertele lor fiind acompaniate și de live visuals.

În România sunt prezenți pe scenele celor mai importante cluburi și festivaluri de profil.

INTRARE

Biletele costă 20 de lei și pot fi achiziționate de pe Eventbook.ro dar și de la intrare, în seara evenimentului.

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

www.facebook.com/Undergroundthepub

PE ACEEASI TEMA:

Argatu si Mos Martin | Underground Pub

Primăvară muzicală | Ateneul National Iasi

Back to The Future | Classix Festival 2022

A Jazzy Little Chrismas | Live Performance

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: