Aveti grija la masini

De ziua nationala a Romaniei  a rulat la Casa de Cultura “Mihai Ursachi” capodopera artistica sovietica “Atentie la masina” (Beregis Avtomobilya), o comedie ce a pus un suras pe fetele tuturor celor prezenti.

Produs in 1966, acest film va ramane in memoria tuturor drept unul din filmele cele mai bune ale lui Innokenty Smoktunovsky, supranumit “regele actorilor sovietici”. El realizeaza una din cele mai bune reprezentatii ale secolului XX ale cinematografiei ruse, intr-un film de capatai ce a fost considerat una din cele mai mari comedii din Estul Europei.

Actiunea filmului se desfasoara in jurul lui Yury Detochkin, care, nemultumit fiind de felul in care Militia ii trateaza pe escroci, decide sa le fure masinile pentru a face dreptate cu propriile maini. Insa el nu e un hot de rand, ci un soi de Robin Hood modern, cu inalte principii morale, banii obtinuti de pe masini donandu-i unui orfelinat.

Un film de clasa mondiala oferit de Casa de Cultura ”Mihai Ursachi” intr-o zi de seama pentru romanii de pretutindeni.

Autor: Florin Codreanu (Facultatea de Filosofie, UAIC – Comunicare si Relatii Publice, an II)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: