Avanpremiera filmului ”Fata cu ochii verzi”, la Muzeul Literaturii Române Iasi

Muzeul Literaturii Române Iasi va gazdui marti, 15 iulie 2014, începând cu ora 19:00, avanpremiera primului film de lungmetraj realizat în cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi, ”Fata cu ochii verzi”, în regia lui Mihai Mihaiescu.

Filmul, având la baza romanul „Gaudeamus” de Mircea Eliade, prezinta povestea lui Mircea, un tânar romancier, care întreprinde împreuna cu membrii unui cerc studentesc o excursie la o manastire. Acolo o cunoaste pe Niska, o tânara de o frumusete coplesitoare, de care se îndragosteste. De acum încolo, relatia dintre cei doi va semana mai curând cu un joc de ping-pong, care pare sa duca la un final imprevizibil. Tânarul romancier încearca sa scape de sentimentul de dragoste pentru Niska, de care este efectiv dominat, aruncându-se într-o aventura sexuala cu o alta studenta, Nonora, lipsita de prejudecati.

Din distributia filmului fac parte actorii Andrei Grigore Sava, Tatiana Grigore, Claudia Chiras, George Marici, Andreea Lucaci, Alexandru Amarghioalei, Alexandra Popa, Alexandru Iurascu, Ionut Cornila, George Cocos, Alexandru Petrila, Cristian Chelaru, Alexandra Bandac, Gina Mihaela Pavel.

Evenimentul va debuta cu o scurta prezentare, realizata de regizorul Mihai Mihaescu, si va continua cu proiectia filmului “Fata cu ochii verzi” (durata: 1h 40 min). De asemenea, dupa proiectie va avea loc o conferinta de presa unde se vor putea dezbate diverse aspecte ale lungmetrajului. La eveniment va participa prof. dr. Cristina Scarlat – expert în opera lui Mircea Eliade.

Proiectia filmului Fata cu ochii verzi va avea loc în Galeriile Pod-Pogor, muzeul „Vasile Pogor”.

INFO

Galeriile Pod-Pogor
Str. Vasile Pogor 4
Muzeul Literaturii Iasi

PE ACEEASI TEMA:

Căutătorul de vânt | Cinema Ateneu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: