Autumn Jazz Night @Cafe Society

Vineri, 15 septembrie, ora 20:30, sunteti așteptati la o seară de toamnă cu ritmuri de jazz, alături de Alex Jaxx – saxofon, Cătălin Huțanu – pian!

Cătălin Huţanu si Alex Huţanu (Alex Jaxx) provin dintr-o familie cu traditie in muzica . In timp ce Catalin absolvea liceul cu profil mate-fizica,(urmand apoi Facultatea de Filosofie) Alex isi reprezenta scoala la olipmiadele scolare la clarinet si teorie muzicala. Dupa o perioada de cautari,Catalin a intrat la Conservator,optand pentru sectia Compozitie Jazz, instrumentul pian. In anul 2007,cand Alex era inca elev, călcau pentru prima oara pe cea mai mare scena de jazz din Romania – “Sibiu Jazz Festival”- in cadrul Galelor Studentesti de Jazz.

Catalin a castigat atunci primul sau premiu pentru compozitie. Asa a inceput cariera de jazz a celor doi frati, saxofonistul capatand mai tarziu numele de scena Alex Jaxx. La acelasi concurs, in 2008, Catalin a obtinut premiul pentru cel mai bun instrumentist (pian) , Alex urmand sa primeasca acelasi titlu in 2009, atunci cand au castigat, impreuna cu trupa , si Trofeul Festivalului.

A urmat in 2010 premiul pentru „Cea mai buna trupa” in cadrul Festivalului International de Jazz de la Targu-Mures.Tot in 2010, dupa ce au concertat in Piata Mica in cadrul Sibiu Jazz Festival in formula „Funk Factory”, au fost nominalizati la Gala Premiilor Jazz Romania. Au avut apoi, alaturi de noul proiect jazz „C.A.L.I. Quartet”, cateva realizari importante: „Trofeul Concursului Sibiu Jazz Festival 2014”, premiile „Revelatia Anului 2014” si „Confirmarea Anului 2015” la Galele Jazz Romania , „Trofeul Concursului International Jazz in the Park” ,Cluj 2016 si Premiul pentru „Cea mai buna formatie” la Festivalul International Johnny Raducanu 2016.

Amandoi subscriu definitiei data de Herbie Hancock: ”Jazz is about walking together and and respect each other”.

REZERVARE

Rezervări: 0740 928 481. Intrare: 15 lei.

INFO

Cafe Society

Str. Alexandru Lapusneanu 7, Iasi

www.facebook.com/cafesocietyjazzbar

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: