Autori Polirom si Cartea Romaneasca la Tirgul de Carte Librex 2015

Evenimente_Polirom_si_CR_Li

In perioada 11-15 martie 2015, va avea loc cea de-a XXIII-a editie a Tirgului de Carte, Arta si Muzica LIBREX, eveniment ce se va desfasura la Palas Mall din Iasi. Desfasurat sub motto-ul „Primavara cartilor la Iasi”, Tirgul de Carte Librex s-a impus ca un eveniment cultural recunoscut, apreciat si asteptat de expozanti si de publicul iesean.

La editia din acest an, Editurile Polirom si Cartea Romaneasca vor fi prezente cu patru evenimente:

  • Vineri, 13 martie, ora 12.00 – Palas Mall,  Atrium, nivel 0, La Fintina – Zona I de evenimente. Bebe Mihaescu vorbeste despre volumele ”A face dragoste aproape perfect” (Polirom, 2014) si ”Corp, sexualitate si psihoterapie” (Polirom, 2014). Intilnire cu cititorii si sedinta de autografe.

”A face dragoste aproape perfect” este o carte nonconformista din care se pot invata multe lucruri despre viata intima de cuplu. In volumul Corp, sexualitate si psihoterapie, psihoterapeutul Bebe Mihaescu explica cum diferitele experiente de viata ne influenteaza sexualitatea si ofera solutii practice pentru depasirea inhibitiilor sau a eventualelor traume.

Vasile (Bebe) Mihaescu , conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa” din Iasi, unde preda psihologie medicala, psihoterapie si psihosexologie. Formator-supervizor in psihoterapie experientiala, hipnoterapie si psiho­terapie transpersonala. De acelasi autor la Editura Polirom: Psihoterapia, incotro? (1995), Psihoterapie si psihosomatica (1996), Psihoterapia ca sistem (coautor, 1996) si Psihosexologie pentru incepatori (2000).

  • Sambata, 14 martie, ora 14.00 – Palas Mall, Atrium, nivel 0, Standul Editurii POLIROM, Zona expozitionala I – Vasile Pogor. Dan Lungu la Librex 2015: Intilnire cu cititorii, sedința de autografe; Ceai oferit de Carturești.

Dan Lungu  (n. 1969), director al Muzeului Literaturii Romane din Iasi, unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori romani. La Polirom a publicat romanele Raiul gainilor (fals roman de zvonuri si mistere) (2004, 2007, 2010, 2012),  Sint o baba comunista!  (2007, 2010, 2011, 2013; ecranizat in regia lui Stere Gulea; in 2010, premiera piesei de teatru Baba comunista pe scena Teatrului Bouwkunde din Deventer, Olanda; in 2013, premiera maghiara la Teatrul „Katona József” din Budapesta, iar la Ateneul Tatarasi din Iasi premiera nationala a piesei; versiunea franceza a cartii dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet, Franta, 2008; versiunea poloneza nominalizata la Premiul pentru literatura central-europeana „Angelus”, 2011), Cum sa uiti o femeie (2009, 2010, 2011) si  In iad toate becurile sint arse  (2011, 2014), Baieti de gasca (2005, 2013) si Proza cu amanuntul (2008) si a coordonat, in colaborare, volumele Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism (2008), Str. Revolutiei nr. 89 (2009) si Carti, filme, muzici si alte distractii din comunism (2014).

”Fetita care se juca de-a Dumnezeu”, cea mai recenta carte a sa, este un roman surprinzator, emotionant si plin de umor care exploreaza, prin ochii inocenti ai Raditei si cei ai mamei sale, un fenomen ce a marcat profund Romania postcomunista: emigratia temporara.

  • Sambata, 14 martie, ora 14.30 – Palas Mall, Atrium, nivel 0, Agora EX LIBRIS I – Zona I de evenimente. Lansarea romanului America de peste pogrom de Catalin Mihuleac (Cartea Romaneasca, 2014). Invitati: Daniel Sandru, Florin Irimia. Moderator: Florin Iorga

”America de peste pogrom” este un roman ale carui file, redate prin tensiunea si culoarea decupajului filmic, uimesc si emotioneaza pe intreg parcursul lecturii. America de peste pogrom pledeaza pentru reconcilierea cu ceilalti, dar, in primul rind, pentru reconcilierea cu tine insuti. Este o invitatie la intelegere si toleranta, care leaga ingenios sute de destine si trei orase cu istorii fabuloase: Iasi, Washington D.C. si Viena.

Catalin Mihuleac este un prozator si dramaturg roman. A publicat mai multe volume de proza scurta si romane, dintre care amintim: Zece povestiri multilateral dezvoltate si romanul Aventurile unui gentleman bolsevic, au aparut in 2010 si 2012, la Editura Cartea Romaneasca. Unele dintre povestirile sale sint incluse in antologii nationale si internationale de proza scurta. A sustinut lecturi publice la Paris, Praga, Viena etc. In paralel cu activitatea sa de prozator, citeva dintre piesele sale de teatru au fost puse in scena sau au beneficiat de spectacole-lectura in tara si in strainatate.

  • Sambata, 14 martie, ora 15.00 – Palas Mall, Atrium, nivel 0, Agora EX LIBRIS II – Zona II de evenimente. Lansarea romanului Laika de Adrian Alui Gheorghe (Cartea Romaneasca, 2014). Invitati: Cassian Maria Spiridon, Adrian G. Romila, Constantin Dram.

”Laika” ar putea fi mult asteptatul roman al Revolutiei romane, tragic si comic deopotriva. Scris cu nerv si umor. Totul curge atit de firesc in poveste, incit ai senzatia ca te-ai intors in timp si rizi de propriile naivitati, de entuziasmul cu care ai intrat in cursa istoriei.

Adrian Alui Gheorghe ,  autor al mai multor carti de poezie, eseu, teatru, publicistica. Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania in 2001 pentru volumul de poezie Ingerul cazut. Mai multe premii ale Filialei Iasi a Uniunii Scriitorilor din Romania pentru poezie, proza, publicistica si eseu. Premiul „Balcanica” al poetilor din Balcani, Braila, 2010 etc. Carti de proza publicate: Titanic svaiter.Momente si schite (1997), Goliath, proza scurta (1999), Batrinul si Marta, un romant si citeva povestiri (2002, ed. a II-a, 2005),Romania pe intelesul tuturor (2003), Ce rost are sa traiesti in Romania tranzitiei? (2004), Frig, roman epistolar, in colaborare cu Aurel Dumitrascu (2008),  Urma , roman (2013).

INFO

www.polirom.ro

www.cartearomaneasca.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: