Aula Bibliotecii Centrale Universitare devine casa muzicii clasice în cadrul Festivalului-turneu Moldo Crescendo

Festivalul Moldo Crescendo prinde amploare, iar la cea de a 4-a ediție – Muzica Unește ajunge la sute de spectatori din 10 orașe de pe cele 2 maluri de Prut. Tineri talentați vor povesti și cânta muzica clasică… Iașul este unul dintre orașele ce va găzdui Festivalul – turneu Moldo Crescendo.

Aici a avea loc, în data de 20 iulie, începând cu ora 19:00 cel de-al 5-lea concert în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, intrarea este liberă, iar prezența recomandată. În cadrul concertului vor fi interpretate trio-uri și quintete de Bach, Brahms, Smetana, Enescu, ș.a, iar pe scenă vor urca soliștii Moldo Crescendo: Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie), Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie), Ian Psegodschi – violă (Olanda), Radu Croitoru – violoncel (România), Constantin Borodin – violoncel (România) și Marcel Lazăr – pian (România). Fiecare își exersează și dezvoltă talentul departe de casă, însă vară de vară se reunesc pentru publicul românesc.

Ediția din acest an este specială și prin faptul că aduce și alți muzicieni, cu aceeași pasiune pentru muzica clasică în fața spectatorilor, fiind vorba de Ludens Piano Trio din București: Rafael Butaru – vioară, Ella Bokor – violoncel, Iulian Ochescu – pian și LX Trio din Lisabona: Celia Jiménez – vioară, Nika Vremšak – violoncel, Teodora Baltasiu – pian. Fiecare din aceste două trio-uri s-au afirmat pe plan local, au ajuns la inima oamenilor de lângă ei, iar acum s-au alăturat festivalului și reafirmă ideea că muzica unește.

Așa cum muzica este creată și interpretată de către oameni pentru oameni, festivalul a fost inițiat de tineri și susținut de peste 400 de oameni, care au donat în campania de crowdfunding inițiată de Moldo Crescendo. Sunt oameni care cred în frumos, cultură și acești tineri care au prins aripi și-au zburat în lumea mare, însă țin minte de unde au pornit.

 

Moldo Crescendo este un festival de muzică clasică, creat de tineri născuți în Moldova, care studiază sau au studiat în diferite colțuri ale Europei – Londra, Geneva, București, Cluj, Moscova, Maastricht ș.a. De 4 ani, în fiecare vară organizeaza concerte de muzică clasică, pentru a aduce oamenii mai aproape de muzica clasică, și muzica clasică mai aproape de oameni.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: