Inscrieri la auditii pentru Orchestra Europeana de Tineret (EUYO).

ARTEXIM şi Institutul Cultural Roman invita tinerii muzicieni romani cu virste cuprinse intre 14 si 24 de ani sa participe la selectia anuala pentru Orchestra Europeana de Tineret (European Union Youth Orchestra). Se pot inscrie in concurs şi tinerii muzicieni care au cetatenie romana, indiferent de tara in care locuiesc.

EUYO

EUYO este un proiect muzical european care reuneşte cei mai talentati muzicieni din toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faima internationala. Prin concertele şi turneele sustinute in intreaga lume şi prin nivelul exceptional de pregatire al muzicienilor, EUYO a devenit una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii. Din anul 2010, participarea muzicienilor romani la EUYO este sprijinita de Institutul Cultural Roman.

EUYO sustine in general doua turnee anuale, primavara şi toamna, care includ reprezentatii in cele mai importante sali de concerte ale Europei. Fiecare turneu este precedat de o perioada de rezidenta, de studiu şi repetitii intensive. Pe lângă turneele tradiţionale, EUYO susţine frecvent concerte şi turnee în Europa şi pe alte continente. În primăvara lui 2012 EUYO a sustinut un turneu în premieră în Statele Unite ale Americii, iar în luna august a participat la Olimpiada Culturală Londra 2012, în programul New Music 20×12. Pentru 2013 EUYO pregătește concerte în Germania, Austria, Italia, Elvetia si Olanda.

Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestra se organizeaza anual selectii in fiecare tara membra a Uniunii Europene. Chiar şi membrii actuali ai orchestrei trebuie sa se prezinte la auditii pentru a-şi pastra locul. De asemenea, EUYO are o lista de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa sa cinte in orchestra in timpul anului.

EUYO ofera sansa unei experiente profesionale unice pentru tinerii instrumentisti care isi doresc o cariera de muzicieni in orchestra. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai inalt nivel, experienta marilor sali de concert, intilnirea cu cei mai buni maestri ii pregatesc pentru o cariera internationala de succes.Peste 90% dintre membrii EUYO ajung muzicieni profesionisti de marca, cei mai multi dintre ei gasindu-şi cu usurinta locul in orchestrele de prim rang ale Europei.

EUYO ofera o experienta nepretuita pentru viitoarea generatie de mari muzicieni. Este o adevarata piatra de temelie pentru inceputul unei cariere de succes. A fost si va fi mereu o orchestra unica.” – Vladimir Ashkenazy

În stagiunea 2012/2013, în urma auditiilor de la Bucuresti din februarie 2012, patru muzicieni români au fost selectati ca membri în Orchestra Europeană de Tineret: Adrian Dima (vioară), Ciprian Stefan Oravet(vioară), Ana Popescu-Deutsch (vioară) şi Andrei Mihăilescu (contrabas), iar Aron Cavassi (vioară) a participat la şcoala de vară EUYO.

Perioada de inscriere la auditiile pentru Orchestra Europeana de Tineret (European Union Youth Orchestra) a fost prelungita. Noua data limita pentru depunerea candidaturilor este 1 februarie 2013.

Detalii complete privind conditiile de participare se pot obtine la:ARTEXIM, tel. 021 317 8081, artexim @ rdslink.ro; Iulia Chirobocea – 0758 236 019, iulia_chirobocea @ yahoo.com

INFO

www.euyo.org.uk

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: