Audiere publica cu tema: Unde va functiona Biblioteca Judeteana?

Biblioteca Judeteana “Gh. Asachi” organizeaza vineri o audiere publica cu scopul de a identifica masuri concrete pentru gasirea unui spatiu adecvat in care institutia sa isi desfasoare activitatea. Audierea publica este programata de la ora 9:30 si va avea loc in Sala „Creanga” a Hotelului Traian.

biblioteca-judeteana-iasi-audiere-publica

Audierea publica este programata de la ora 9:30 si va avea loc in Sala „Creanga" a Hotelului Traian.

Prin proiectul Palas, orasul Iasi este in plina transformare a centrului civic si cultural, fostul sediu al Bibliotecii Judetene – aflat in incinta Palatului Culturii – fiind de aproape doi ani scos din functiune. Actualmente, resursele umane si intreaga dotare de carte a Bibliotecii Judetene sint raspindite in diverse spatii din orasul Iasi, inaccesibile sau greu accesibile publicului larg – asa cum este spatiul din incinta fabricii de mobila, intr-un cartier industrial de la marginea orasului, departe de centrul sau cultural. Solutia gasita si pusa in aplicare s-a facut fara sa existe un raspuns oficial sau o decizie a autoritatilor locale in ceea ce priveste viitorul spatiu de functionare a Bibliotecii Judetene, dupa finalizarea lucrarilor de restaurare ale Palatului Culturii. Propunerile pe care le vom primi in cadrul audierii publice ar putea contribui la realizarea unui plan concret in vederea dezvoltarii unui spatiu cit mai adecvat resurselor materiale si umane ale Bibliotecii Judetene“, a precizat Mihail Grinea, sef serviciu in cadrul institutiei.

Printre cei care au confirmat participarea la acest eveniment se numara deputatii Tudor Ciuhodaru si Petru Movila. Audierea este sustinuta in cadrul campaniei „Mai stiti unde este Biblioteca Judeteana?”, parte a proiectului „Prietenii Bibliotecii Judetene”.

Proiectul este finantat de International Research&Exchanges Board (IREX), prin programul Biblionet.

Autor: Loredana OPREA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: