Au inceput inscrierile pentru Scoala de bune maniere literare

Cei ce doresc să facă parte din promotia 2014 a celei de-a II-a editii a Scolii de bune maniere literare se pot înscrie până în data de 20 martie. Anul acesta aduce în fata cursantilor un orar interesant si traineri de top din domenii diverse care le vor ascuti simtul critic, artistic si nu numai.

Emil Brumaru va deschide portile imaginatiei si va stimula exprimarea poetică la cursul de „Poezie”, unde „Vom vorbi despre poezie… Vom face exerciţii de creativitate… Ne vom juca… Totul va fi spontan, fiindcă altfel nu se poate”. La cursul de „Proză” cunoscutul prozator român Petru Cimpoesu va explica de ce „a scrie înseamnă a citi lumea”.

Cei care doresc să afle de la criticul de teatru Oltita Cîntec de ce „teatrul nu e literatură” se pot înscrie la cursul „Text dramatic”.

Viorel Ilisoi va face cunoscute subtilitătile stilului jurnalistic si le va povesti cursantilor „despre cum se scrie un reportaj dacă trebuie. Si mai ales despre cum nu se scrie.”

Florin Lăzărescu îsi va învăta studentii cum să scrie un scenariu de film, dincolo de aspectele teoretice, individual sau în echipă, si cum să-l „vândă, având în vedere specificul concret al pieţei românesti.”

Workshopul „Desene după povesti”, sustinut de Alexandra Gheorghiu, va presupune o incursiune în lumea povestilor lui Ion Creangă, prin intermediul ilustraţiei de carte, la sfârsitul căruia cursantii de toate vârstele vor fi familiarizati cu notiuni de ilustratie si desen.

INSCRIERE

Taxa de participare la unul dintre cele 6 cursuri este de 250 lei pentru angajati sau 150 lei pentru elevi/studenti. Nu există limită de vârstă, dar locurile sunt limitate. Pentru cei cărora situatia financiară nu le permite această taxă, organizatorii au pregătit o surpriză: câte un loc gratuit la fiecare dintre sectiuni. Conditia este ca portofoliul de lucrări personale să convingă titularul cursului.

Pentru a se putea înscrie, viitorii elevi sunt rugati să trimită un CV si o scrisoare de intentie la adresa de e-mail scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau pe adresa Muzeului Literaturii Române Iasi (Iasi, strada Vasile Pogor, nr. 4, 700110), specificând sectiunea pe care o doresc (poezie, proză, text dramatic, reportaj, scenariu de film, desene după povesti). Cei care doresc să obtină un loc gratuit trebuie să adauge o creatie proprie (text scris sau desen).

Scoala de bune maniere literare este un proiect dezvoltat de Muzeul Literaturii Române Iasi în parteneriat cu Asociatia „Patrimoniu pentru comunitate” si revista „Zona Literară”, iar coordonatorii sunt Dan Lungu si Cătălin-Mihai Stefan. Initiat în primăvara anului 2013, proiectul s-a bucurat de succes încă de la prima editie. Cursurile interactive, aplicate, temele alese si trainerii profesionisti (Emil Brumaru, Lucian Dan Teodorovici, Oltita Cîntec, Dan Dobos si Viorel Ilisoi) au primit aprecieri pozitive din partea cursantilor primei editii.

INFO

www.facebook.com/pages/Scoala-de-bune-maniere-literare

www.muzeulliteraturiiiasi.ro/

Tel.: 0232.213.210.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: