Au inceput inscrierile pentru FameLab 2015

fame-lab

FameLab este cel mai important concurs internaţional de comunicare a ştiinţei pentru public. Ne propunem să descoperim tinere talente pasionate de comunicarea ştiinţei prin organizarea unui concurs care începe la nivel regional şi se continuă cu finala naţională, în cadrul căreia este desemnat reprezentantul României la compeţia FameLab International din Marea Britanie.

Anul acesta British Council organizează  cea de-a VIII-a ediţie a FameLab România. Competiţia se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care studiază sau lucrează în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii.

Toţi concurenţii trebuie să aibă un nivel intermediar de limba engleză.  Finalistul FameLab România va participa la finala internaţională cu o prezentare în limba engleză. Selecţia finaliştilor FameLab care vor concura în finala naţională se desfăşoară în cadrul preselecţiilor regionale care vor avea loc în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași şi Timișoara, în perioada 2-25 aprilie 2015.

INSCRIERE

Citeşte “Regulamentul Competiției FameLab“; alege preselecţia la care doreşti să participi; completează formularul de înscriere, indicând data / orașul / universitatea unde doreşti să îţi susţii prezentarea. Trimite-l apoi la adresa de e-mail famelab@britishcouncil.ro, până la data limită menționată pentru fiecare preselecție regională.  Preselectia de la Iasi va avea loc joi, 9 aprilie, ora 11:00. la Facultatea de Informatică, Str. General Berthelot, Nr. 16 – Sala 308, et. 1, Corp C. Data limită pentru înscrieri este 8 aprilie.  Persoana de contact: Ioana Carmen Păstinaru . T: 0232 201 021. E: ioana.pastinaru@uaic.ro

În urma preselecțiilor regionale vor fi selectați 12 finaliști care vor concura în finala națională. Finala națională FameLab România 2015 va avea loc joi, 21 mai 2015, la București.  În vederea pregătirii pentru finală, concurenții selectați vor participa la un masterclass gratuit de două zile, care va avea loc în perioada 9-10 mai, susținut de profesioniști în comunicarea științei atât din Marea Britanie, cât și din România.

Câștigătorul finalei FameLab România 2015 va merge în Marea Britanie (toate cheltuielile vor fi acoperite de British Council) pentru a reprezenta România la competiția FameLab® International, în cadrul Festivalului de Știință de la Cheltenham, ce va avea loc în perioada 2-7 iunie 2015.

INFO

British Council

Web: www.britishcouncil.ro/

FB: www.facebook.com/BritishCouncilRomania

Twitter: twitter.com/roBritish

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: