Au început înscrierile la campionatul Moldova Open Squash!

 

Moldova_Open_Squash

Cel mai sanatos sport din lume şi cei mai buni jucători de squash din România vor putea fi admiraţi în premiera la Iaşi în 8-9 iunie 2013.

Moldova Open Squash este un campionat open de squash care se adresează bărbaţilor cu vârsta de peste 18 ani, indiferent de naţionalitatea acestora şi este organizat de Asociaţia Pro Squash România. Competiţia se va desfăşura în doua etape: o etapa locală de calificări în 8 oraşe importante din România şi o etapă finală, care va avea loc pe un teren de squash mobil din sticlă ce va fi amplasat în data de 8-9 iunie 2013, în Palas Mall Iaşi.

Cei mai buni jucători de squash din ţară se vor selecta în urma etapei de calificări care va avea loc în data de 1-2 iunie şi se va desfăşura în urmatoarele oraşe: Bacău, Bucureşti, Braşov, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara, urmând ca primii 4 cei mai buni jucători din fiecare oraş să concureze la Iaşi pentru câştigarea titlului de campion.

Organizarea unui campionat de squash cu finala la Iaşi reprezintă o premiera pentru zona de Nord Est a României, făcând parte din strategia organizatorilor de a promova publicului larg cel mai sănătos sport din lume – conform revistei Forbes Magazine. Pe langă amplasarea în Palas Mall Iasi a unui teren mobil de squash realizat din 12 tone de sticlă, pe care se vor desfăşura meciurile celor 32 cei mai buni de jucători de squash din întreaga ţară, organizatorii vor oferi publicului jocuri demonstrative între campioni de talie mondială, precum şi diverse premii şi concursuri.

Squash-ul este unul dintre cele mai spectaculoase sporturi, fiind singurul sport cu racheta din lume în care jucătorii împart acelaşi spaţiu de joc, ceea ce determină un dinamism şi o competitivitate incredibilă, sportivii care practică squash fiind comparaţi cu gladiatorii moderni. De asemenea, într-o ora de squash se pot consuma până la 1.200 de calorii pe oră, un consum caloric de neatins pentru nici o altă activitatsportivă. Indiferent de vârstă, squash-ul poate fi învăţat şi practicat de oricine cu uşurinţă” – Sebastian Baciu, preşedintele Pro Squash România.

Datorită spectaculozitătii în sine a sportului, a prezenţei pentru prima dată în Iaşi a unui teren de squash din sticlă amplasat într-o locatie publică de mare trafic, a selecţiei celor mai buni 32 de jucători din întreaga ţară şi a jocurilor demonstrative între doi campioni de talie mondială, Moldova Open Squash promite să fie un reper sportiv de neuitat în viaţa locală a municipiului Iaşi.

Moldova Open Squash este susţinut de Stella Artois şi este organizat de Asociaţia Pro Squash România, cu sprijinul Palas Mall Iaşi. Partenerii campionatului sunt: Toyota România, Seroussi, Renamed Farma – importator Dunlop Sport în România, True Energy şi Arcadia – spitale şi centre medicale.

INFO

Pro Squash România

www.prosquash.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: