Au început înscrierile la a doua ediţie a turneului de volei pe plajă Sibiu Sands

Sibiu Sands, primul turneu de beach volley organizat vreodată  în centrul istoric al unui oras din România, revine pentru a doua oară, consecutiv, în Piaţa Mică, în perioada 24-27 iulie. După succesul primei ediţii, organizatorii au decis ca anul acesta să fie creată şi o categorie pentru fete, Open Feminin. În plus, competiţia a fost inclusă de către Federatia Română de Volei în calendarul competitional national.

Cea de-a doua ediţie a Sibiu Sands, primul turneu de beach volley organizat la Sibiu şi primul din ţară ce are loc pe un teren amenajat în centrul istoric al unui oras, va aduce cei mai buni voleibalişti din România, în Piaţa Mică în perioada 24-27 iulie. Competiţia a fost acreditată  de către Federatia Română de Volei, anul acesta, şi  a fost inclusă în calendarul competitional national.

Datorită succesului primei ediţii, în 2014 a fost creată o categorie specială de Open Feminin, la care vor participa şi jucătoare din lotul naţional:

Editia din acest an Sibiu Sands o să primească o nouă categorie, cea de Open Feminin. O să vedem un spectacol deosebit si din partea fetelor reprezentative ale lotului national de volei. Si la categoria masculin înregistrăm o evolutie foarte bună. Anul trecut am avut primele trei echipe din tară, campionii nationali si balcanici din ultimii sase sau sapte ani de zile. Lor le-a plăcut foarte mult evenimentul, conditiile de organizare si orasul, si prin prisma acestui fapt celelalte echipe din tară au aflat repede de acest lucru si anul acesta o să avem 12 sau 16 echipe înscrise”, a declarat Andrei Dinu, organizator al evenimentului.

Potrivit organizatorilor, în total, 35 de echipe din Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova, Constanta, Bucuresti si Arad sunt aşteptate să participe la ediţia din 2014, Sibiu Sands fiind o competitie deschisă atât sportivilor profesionisti, cât si celor amatori.

Înscrierile au început în data de 7 iulie, online, şi se vor încheia în 21 iulie. Faţă de anul trecut, turneul va fi mult mai de amploare anul acesta, desfăşurându-se pe parcursul a patru zile. Joi sunt invitaţi să participe cei pentru care voleiul este un hobby, în cadrul categoriei de Mixt Amatori. Iar de vineri, 25 iulie, până duminică, 27 iulie, sunt programate categoriile de Open Feminin si Masculin.

Competitia se va desfăsura pe un teren amenajat de la zero în Piata Mică, pentru care vor fi folosiţi 230  metri cubi de nisip, patru metri cubi de lemn şi trei utilaje de mare tonaj. Trei zile vor fi necesare pentru amenajarea terenului  conform specificatiilor Federatiei Internationale de Volei şi standardelor olimpice, astfel încât jucătorii prezenti la Sibiu să beneficieze de cele mai bune conditii de joc, inclusiv instalaţie de nocturnă. Spectatorii vor avea lo dispoziţie o tribună de 400 de locuri.

La ediţia din 2013 au participat 18 echipe profesioniste si de amatori din Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova, Constanta si Arad, împărtite pe două categorii: Mixt şi Open, concursul fiind urmărit de peste 4.000 de spectatori. Cele mai bune patru echipe din tară, printre care si medaliatii cu aur si argint din Campionatul National de Volei pe Plajă, au jucat meciuri-spectacol, o parte pe nocturnă.

Turneul, organizat de Asociaţia Eco Sport Team, este inclus pentru al doilea an consecutiv pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu, fiind al cincelea ca notorietate după Raliul Sibiului, Red Bull Romaniacs, Turul Ciclist al Sibiului si Sibiu Streetball. Competitia este o actiune cofinantată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu, realizată cu sprijinul Federatiei Române de Volei, Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Sibiu si SC DPC SA. Sponsor principal: UNIMAT – materiale de constructii. Parteneri de eveniment: Metropolis si Ciuc Radler.

INFO

www.ecosportteam.ro/evenimente/sibiu-sands

www.facebook.com/SibiuSands

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: