Au fost anuntati finalistii LightUP Festival 2017

Creațiile video înscrise în concurs au facut subiectul unei jurizări preliminarii, pe baza unui barem care a punctat conținutul, creativitatea, tehnica, mesajul, impactul vizual și includerea elementelor de arhitectură în producția video. În urma selecției,  la inceputul lunii septembrie, au fost anunțați cei șase finaliști LightUP Festival 2017.

Pe lista artistilor care ne vor incanta cu proiectiile lor la finala ce va avea loc pe data de 28 octombrie in Parcul Palas sunt artisti din Romania, Indonezia, Ucraina, Germania si Franta.  Iasul este reprezentat de Silviu Apostol si Andrei Cozlac, castigatori ai premiilor 2, respectiv 3 la prima editie.

După succesul înregistrat anul trecut, când a pus Iașul pe harta festivalurilor internaționale de specialitate și a atras mii de spectatori, LightUP Festival se pregătește de a doua ediție. Anul acesta, competiția internațională de video mapping se va desfășura pe 28 octombrie 2017, în parcul Palas, iar tema proiecțiilor este „paint with light” .

LightUP Festival Palas Iaşi reprezintă un eveniment de anvergură internațională, organizat în premieră în nord-estul României, care, încă de la prima sa ediție, din decembrie 2016, s-a bucurat de participarea unor artiști din Europa și de peste Ocean, dar și de aprecierea publicului.

Prin organizarea competiției internaționale de video mapping, ansamblul Palas continuă seria proiectelor care oferă comunității locale deschiderea către o latură inovatoare a artelor și o implică în demersul de promovare și susținere a talentelor din diferite domenii.

Valoarea totală a premiilor puse în joc este de 9.000 de euro. Anul trecut, marele premiu, in valoare de 5000 euro a fost castigat de echipa belgiana formata din Patrice Pedrotta&Benoit Dal Don din Belgia.

INFO

Palas Mall

Str. Palas 7A, Iasi

Web: www.palasmall.ro

FB: facebook.com/palasiasi

www.lightupfestival.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: