Ateneu la Cafenea prezinta ”Filatropica”

În această duminică, aflat la a doua ediție, proiectul „Ateneu la Cafenea” invită ieșenii să savureze comedia românească FILANTROPICA, în regia lui Nae Caranfil, un film din anul 2002 ce surprinde idilele, romantismul secolului XXI și un București  unde amorul nu este pentru orice buzunar.

O capodoperă ce scoate la iveală diferite tipologii, lăsându-te cu o dorință de analiză extraordinară.
Primul eveniment din cadrul inițiativei „Ateneu la Cafenea”, ce a avut loc în urmă cu două săptămâni, a rulat pe marile și micile proiectoare din Cafeneaua Piața Unirii „Afacerea Est”, un film regizat de Igor Cobileanski, și a adus în fața unui public curios și patriot o parte dintre actorii care au jucat în film, nume mari ale Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași: Daniel Busuioc, Constantin Pușcașu, Ion Sapdaru, Cătălin Cucu și Radu Ghilaș. Aceștia au încântat publicul cu o atitudine caldă și cu un umor natural, împărtășind din experiențele lor din spatele culiselor.

Ieșenii au reacționat surprinzător de bine la ideea de a vedea un film românesc  într-un altfel de cadru și de a susține cultura în Iași. Solicitările au depășit cu mult numărul de locuri puse la dispoziție de către organizatori, lucru ce denotă dorința și deschiderea ieșenilor la astfel de activități.

Ateneu la Cafenea” este un proiect inițiat de Cafeneaua Piața Unirii în parteneriat cu Ateneul din Iași, având ca obiective încurajarea și susținerea culturii prin faptul că oferă  ieșenilor posibilitatea să experimenteze filmul în diferite cadre ce îi sunt familiare, spații în care își petrec timpul alături de prieteni, colegi, apropiați.

BILETE

Toate încasările din bilete sunt direcționate către Ateneul din Iași, urmând ca banii să fie folosiți în modernizarea acestuia și în desfășurarea activităților pe care le propune un asftel de spațiu cultural. „Ateneu la Cafenea” își dorește să aducă filmul românesc în fața publicului ieșean o dată la două săptămâni, făcând din acest eveniment o tradiție.  Prețul unui bilet este de 15 lei și vor putea fi achizitionate de la Cafeneaua Piața Unirii. Numărul de locuri este limitat.

INFO

Cafeneaua Piata Unirii

Adresa: Piata Unirii 6, Iasi

FB: www.facebook.com/cafeneauapiataunirii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: