Ateneu la Cafenea prezinta: “Closer to the Moon””

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, ATENEU LA CAFENEA aduce în fața dumneavoastră, duminică, 30 aprilie, de la ora 19:00, “Closer to the Moon”, un film din anul 2013, în regia lui Nae Caranfil.

Multiplu premiat la Galele Gopo din 2015, cu o distribuție formată din vedete internaționale (Vera Farmiga, Mark Strong, Harry Lloyd), această coproducție româno-americano-italiano-poloneză livrează o poveste tragi-comică despre vise, prietenie şi curaj.

În vara anului 1959, cinci evrei, foşti ilegalişti comunişti, printre care şi o femeie, execută un jaf spectaculos, exact ca în filmele cu gangsteri, asupra unei maşini în care se aflau bani ai Băncii Naţionale a României.
Ei sunt arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la moarte, într-un sistem totalitar în cadrul căruia un astfel de gest reprezenta sfidarea extremă. Cât timp se află la închisoare, cei cinci sunt puşi să reconstituie furtul, pentru realizarea unui film de propagandă şi de „educare” a maselor.

Pornind de la aceste fapte reale, Nae Caranfil ridică o întrebare esenţială:  Ce i-a determinat pe cei cinci să comită un astfel de jaf, din moment ce ştiau că ar fi fost imposibil să se folosească de bani şi că sistemul, pe care îl cunoşteau foarte bine, i-ar fi condamnat la moarte?

Duminică, 30 aprilie, începând cu ora 19, la Cafeneaua Piața Unirii, aflăm răspunsul la această întrebare, ne bucurăm de cadre care reconstituie Bucureștiul anilor 50 și vizionăm un film diferit, jucat altfel, montat altfel, unde dialogurile sunt pline de umor, de substanță și de emoție.

BILETE

Prețul unui bilet este de 15 lei. Biletele pot fi achiziționate de la Cafeneaua Piața Unirii, iar toate încasările din acestea vor fi donate Ateneului din Iași, urmând să fie folosite în modernizarea, acoperirea cheltuielilor și desfășurarea activităților pe care vi le propune acest spațiu cultural.

 

ATENEU LA CAFENEA este o mișcare inițiată de Cafeneaua Piața Unirii și Ateneul din Iași, prin care ieșenii susțin cultura în Iași și savurează filmul românesc într-o manieră diferită, nonconformistă și relaxantă.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: