Atelierul ”Formarea dependențelor la copii și tineri”

afis-formarea-dependentelor

Atelierul „Formarea dependențelor la copii și tineri” este primul atelier din Iaşi desfășurat în cadrul programului național Școala Familiei. Va avea loc pe data de 9 noiembrie 2016, orele 18.00 – 21.00 la  Librăria Cărturești, Iulius Mall.

  • Oare copilul meu e fericit? Deși îi ofer tot ce n-am avut eu, de la jucării până la excursii, poate că ceva lipsește.
  • Oare i-am oferit atâta dragoste cât a avut el nevoie?
  • Este suficient timpul pe care îl petrec cu el?
  • Oare educația pe care i-o ofer, îl va face om de caracter în viață?
  • Tableta și televizorul la care se uită atât de des, îi sunt oare de folos?
  • Dar mâncarea pe care i-o ofer, este sănătoasă?

Cunoscând aceste întrebări „Școala Familiei” vine în întâmpinarea părinților preocupați de educația și dezvoltarea psiho-emoțională a propriilor copii și oferă prin modulele sale informații și recomandări la problemele din educație.

Informațiile sunt bazate pe studii științifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare. Modul de lucru cu părinții este unul interactiv, bazat pe dialog și simulări de grup, astfel încât toți participanții au posibilitatea să vorbească.

Creierul este un organ în permanentă schimbare. Deși arhitectura creierului suferă modificări de-a lungul vieții, anii copilăriei și ai adolescenței reprezintă perioada în care creierul este cel mai sensibil la experiențe. Această perioadă de început a vieții este și una de mare vulnerabilitate la efectele negative ale mediului în care trăim. Experiențele copilăriei, sau chiar cele din perioadele pre- și post-natale, pot altera arhitectura cerebrală în maniere ce predispun la o creștere a vulnerabilității față de adicții a copiilor.

Vei afla: Cum să identifici o dependență la copilul tău; Ce se ascunde în ea; Cum este afectat organismul; Cum poate fi eliminată; Ce are de făcut familia. De ce să participi:  Îți vei putea educa mai bine copilul cu ajutorul informațiilor din neuroștiințe, psihologie și sociologie; Te vei împrieteni cu alți părinți și vei putea vorbi despre aceleași subiecte care vă preocupă; Întâlnirile pun accent pe interacțiune și implicare personală, astfel încât vei ține minte informațiile primite.

INSCRIERE

Atelierul este împărțit în două sesiuni. Prima sesiune va acoperi informațiile de natură teoretică, iar cea de-a doua va cuprinde o sesiune practică de lucru. Preț promoțional: 50 lei/persoană.

Ofertă specială: Vino însoțit de o persoană și plătiți împreună 75 de lei!

Număr maxim de participanți: 15 persoane. Înscrieri la:  Email: scoalafamiliei.iasi@gmail.com  Telefon: 0751 040 556. Dată limită înscrieri: 7 noiembrie 2016

INFO

ŞCOALA FAMILIEI

Înscrieri la:

Email: scoalafamiliei.iasi@gmail.com     

www.facebook.com/scoalafamilieieducatieptparinti/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: