Atelierele pentru copiii creativi

Duminica, 8 mai, de la ora 11.00, timp de o ora, sint invitati copiii cu virste cuprinse intre 3-6 ani, alaturi de parinti sau educatori, la cel de-al doilea atelier de lectura desfasurat in interiorul librariei Avant-Garde.

Saptamina aceasta, povestitorul va citi doua povesti minunate: Pestisorul de aur (Fratii Grimm), Punguta cu doi bani (Ion Creanga), precum si Fabule . Atelierul de lectura va fi insotit de discutii despre ce cred copii in legatura cu personajele, ce cred despre morala fabulei, imaginarea unui final diferit al povestii si jocuri de rol.

Accesul copiilor la toate atelierele este gratuit. Ei pot participa impreuna cu colegii de gradinita si insotiti de educatoarea lor sau impreuna cu parintii. Toti participantii la atelier primesc cite o buburuza Librarium care le asigura o reducere de 10% pentru o carte de copii cumparata. Buburuzele Librarium nu se cumuleaza pentru ca incercam sa ii invatam pe cei mai mici importanta si eleganta bibliotecilor incepute din vreme.

Inscrierile se fac, in limita locurilor disponibile, telefonic (0332.408.477), pe e-mail (www.librariaavantgarde.wordpress.com) sau direct in librarie in caietul de inscrieri.

Atelierele de creatie au fost concepute pentru a oferi alternative de petrecere creativa a timpului liber pentru copii si se intimpla saptaminal in Libraria Avant-Garde. Sub diverse pretexte literare, copiii experimenteaza, citesc, deseneaza si creeaza impreuna cu colaboratorii nostri: tineri actori, artisti, fotografi, filologi. Ei nu se vor teme sa abordeze impreuna cu copiii de la teme simple (numaratoare, invatarea si combinarea culorilor), pina la subiecte complicate cum ar fi: ilustrarea unei povestiri, schimbarea finalului unei povesti.

Scopul acestor ateliere este de a forma copiilor inca de mici obisnuinta lucrului cu cartea, in scopuri recreative, educative sau informative…

Urmatoarele  editii vor avea loc astfel:
– 15 mai // Fata babei si fata mosneagului (Ion Creanga), Pinocchio (Carlo Collodi), Ghicitori;
– 22 mai // Concurs Surpriza
– 29 mai // Atelier dedicat zilei de 1 iunie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: