Atelierele Ludice la Institutul Francez Iasi, 2016

atelierele ludice iasi

In asteptarea surprizelor din cadrul Clubului de vacanta 2016 (sssssst, inca e secret!), îi invitam pe copii la urmatoarele ateliere ludice lunare, de pe 27 – 28 mai, 24 – 25 iunie, 22 – 23 iulie si 26 – 27 august. Inscrierile se fac pina cel mai tîrziu cu doua zile inainte de datele indicate.

Nu ratati ocazia de a oferi copiilor dumneavoastra activitati ludice in limba franceza!

Institutul Francez Iasi propune o noua modalitate de abordare a limbii franceze prin activitati ludice si interactive, in cadrul atelierelor organizate lunar; Atelierele sunt organizate pe transe de varsta, sunt destinate copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 13 ani si se desfasoara o data pe luna (vinerea sau sambata), in ultima saptamana a fiecarei luni.

PREZENTARE

Cinta, joaca-te, mestereste, invata! /Chante, joue, bricole, apprends!
(4-6 ANI) – sambata, 10h – 11h30
La varsta la care invatarea limbilor straine se face cel mai usor, copiii sunt initiati in limba franceza prin activitati ludice antrenante: cantece, marionete, jocuri, modelaj, povesti etc.

Franceza pentru cei mici / Le français pour les petits
(4-6 ANI) – sambata,  11h30 – 13h
Pornind de la carti minunate, copiii vor fi initiati in limba franceza, participand la activitati ludice inspirate de personaje de poveste. Ghidul fiecarui atelier va fi T’choupi, insotit de lupul care nu mai voia sa mearga, de omida care gaureste tot, de cameleonul nazdravan, de numere si culori, de Calinours si inca multi altii…

Micii cititori / Lecteurs en herbe
(7-9 ANI) – sambata, 11h30 – 13h30
Acest atelier ludic de sensibilizare la lectura este o punte intre copil si carte, jocuri antrenante inspirate din carti celebre pentru copii, care ii vor stimula placerea de a citi si de a imagina impreuna cu autorii si animatorii.

De dragul artei / par amour de l’art
(7-9 si 10-13 ANI) – vinerea, 17h – 19h
Atelier de initiere in pictura, in limba franceza, organizate in parteneriat cu Atelierele „Rendez-vous creativ”. Copiii vor fi initiati in universul artei, oferindu-li-se, de la o varsta frageda, primele repere in universul creatiei plastice, notiunile elementare de educatie artistica si avand ei insisi posibilitatea de a face pictura, desen, mozaic, intr-un mod relaxant si placut. Atelierele se vor desfasura in limba franceza (si romana, in masura in care va fi necesar).

Le mystère du mormoloc !
(10-13 ANI) ) – sambata, 9h – 11h
Atelier de initiere in sase limbi romanice. O limba romanica este o poarta spre alte sase limbi! Institutul Francez Iasi propune o noua modalitate eficienta si ludica de exersare a notiunilor de baza ale limbilor romanice prin intermediul unor activitati din stiinte, matematica, istorie, geografie si tehnologie din programa scolara. Copiii vor invata jucandu-se sa inteleaga cuvinte din spaniola, italiana, catalana etc., prin intermediul limbilor franceza sau romana.

TARIFE

26 lei/atelier, sau 50 lei/2 ateliere diferite, in aceeasi saptamana.

INFO

Institutul Francez din Romania – Iasi

Web: www.institutfrancais.ro

FB: www.facebook.com/Institut-francais-Iasi

Tel.: 0232 267 637 sau 0769 056 203

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro

PE ACEEASI TEMA:

Ateliere de educație antreprenorială pentru copii la Iași: Punguța cu (mai mult) de doi bani

Atelier de dezvoltare personala pentru copii: ”Prietenii bunelor maniere”

Activități dedicate copiilor și adolecenților, la filialele Bibliotecii Județene Iași

Și copiii pot fi salvatori – noțiuni de acordare a primului ajutor și activități sportive în natură

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Program Cinema Ateneu: 18-21 octombrie 2018

Zilele Bobocului Iesean 2018

Încă câteva zile pentru 14 burse de 4000 lei

Meat Concept Store – preparate din carne gata de gatit

Scrie un comentariu: