Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor

Ateliere Aptamil_Dezvoltarea inteligentei copilului

Primii trei ani de viață sunt esențiali pentru dezvoltarea funcțiilor cognitive și a inteligenței copilului. În această perioadă, în care creierul își formează până la 80% dintre procesele de gândire care stau la baza inteligenței, implicarea părinților este decisivă. De aceea, în perioada septembrie – octombrie 2016, Nutricia va susține Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltare cognitivă, destinate părinților care au copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani.

Atelierele Aptamil Junior IQ  își propun să-i invite pe părinți să privească noțiunea de „joc/joacă” dintr-o nouă perspectivă: jocul este mai mult decât o activitate firească în primii ani de viață – el este un instrument de învățare extrem de eficient pentru cei mici, care accelerează și coordonează dezvoltarea abilităților și a inteligenței.

Astfel, în urma Atelierelor Aptamil Junior IQ, mămicile vor afla de la specialiști care sunt etapele de dezvoltare a creierului, precum și care este ordinea dezvoltării diferitelor părți ale creierului. Aceste argumente de natură științifică au rolul de a oferi o bună înțelegere a modului în care părintele poate accelera dezvoltarea cognitivă a copilului în cel mai plăcut mod pentru copil: prin jocuri.
Cea de-a doua parte a workshop-ului este una aplicată, în care mămicile vor afla care sunt jocurile pe care le pot face alături de copilul lor și care:

  • Stimulează curiozitatea copilului, capacitatea lui de a percepe lucrurile dintr-o nouă perspectivă și învățarea, ca rezultat al acestui proces.
  • Contribuie la dezvoltarea motricității și a coordonării dintre privire și mișcările corpului.
  • Pun accentul pe dezvoltarea atenției focusate/centrate și stimulează inteligența senzorială.
  • Îmbunătățesc coordonarea ochi-mână, care ajută copilul să învețe despre măsuri și mărimi, precum și să perceapă noțiunile de interior, exterior, înauntru și afară.
  • Conduc la formarea răbdării, a stimei de sin, a încrederii în sine și a capacității copilului de a relaționa cu cei din jur.
  • Stimulează creativitatea și spiritul liber.
  • Au scopul de a învăța despre categorii și clasificări, ceea ce îl ajută pe copil să își formeze impresii și păreri mai ușor despre lucruri și situații.
  • Accelerează capacitatea copilului de a se exprima verbal și non-verbal.

Studiile au arătat că părinții ai căror copii au devenit, mai târziu, sclipitori, au pus în practică un principu comun: acela că fiecare proces de învățare, fiecare descoperire pe care o face copilul, trebuie să treacă prin joc și plăcere. Ei și-au încurajat copii să dea curs curiozității lor native, să exploreze mediul înconjurător, să se bucure de activitățile care le plac, ceea ce a favorizat, de asemenea, crearea unei relații excelente părinte-copil.

INSCRIERE

Înscrierile se fac pe platforma ateliere.aptamil.ro, acolo unde este afișat programul workshop-urilor. Atelierele se vor desfășura în Iași în 3 locații: Colegiul „Sfântul Nicolae”, Grădinița „Căsuța Zânelor” și Oz, Magia Jocului. Click pe fiecare locatie pentru a vedea programul!

INFO

ateliere.aptamil.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: