Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor

Ateliere Aptamil_Dezvoltarea inteligentei copilului

Primii trei ani de viață sunt esențiali pentru dezvoltarea funcțiilor cognitive și a inteligenței copilului. În această perioadă, în care creierul își formează până la 80% dintre procesele de gândire care stau la baza inteligenței, implicarea părinților este decisivă. De aceea, în perioada septembrie – octombrie 2016, Nutricia va susține Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltare cognitivă, destinate părinților care au copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani.

Atelierele Aptamil Junior IQ  își propun să-i invite pe părinți să privească noțiunea de „joc/joacă” dintr-o nouă perspectivă: jocul este mai mult decât o activitate firească în primii ani de viață – el este un instrument de învățare extrem de eficient pentru cei mici, care accelerează și coordonează dezvoltarea abilităților și a inteligenței.

Astfel, în urma Atelierelor Aptamil Junior IQ, mămicile vor afla de la specialiști care sunt etapele de dezvoltare a creierului, precum și care este ordinea dezvoltării diferitelor părți ale creierului. Aceste argumente de natură științifică au rolul de a oferi o bună înțelegere a modului în care părintele poate accelera dezvoltarea cognitivă a copilului în cel mai plăcut mod pentru copil: prin jocuri.
Cea de-a doua parte a workshop-ului este una aplicată, în care mămicile vor afla care sunt jocurile pe care le pot face alături de copilul lor și care:

  • Stimulează curiozitatea copilului, capacitatea lui de a percepe lucrurile dintr-o nouă perspectivă și învățarea, ca rezultat al acestui proces.
  • Contribuie la dezvoltarea motricității și a coordonării dintre privire și mișcările corpului.
  • Pun accentul pe dezvoltarea atenției focusate/centrate și stimulează inteligența senzorială.
  • Îmbunătățesc coordonarea ochi-mână, care ajută copilul să învețe despre măsuri și mărimi, precum și să perceapă noțiunile de interior, exterior, înauntru și afară.
  • Conduc la formarea răbdării, a stimei de sin, a încrederii în sine și a capacității copilului de a relaționa cu cei din jur.
  • Stimulează creativitatea și spiritul liber.
  • Au scopul de a învăța despre categorii și clasificări, ceea ce îl ajută pe copil să își formeze impresii și păreri mai ușor despre lucruri și situații.
  • Accelerează capacitatea copilului de a se exprima verbal și non-verbal.

Studiile au arătat că părinții ai căror copii au devenit, mai târziu, sclipitori, au pus în practică un principu comun: acela că fiecare proces de învățare, fiecare descoperire pe care o face copilul, trebuie să treacă prin joc și plăcere. Ei și-au încurajat copii să dea curs curiozității lor native, să exploreze mediul înconjurător, să se bucure de activitățile care le plac, ceea ce a favorizat, de asemenea, crearea unei relații excelente părinte-copil.

INSCRIERE

Înscrierile se fac pe platforma ateliere.aptamil.ro, acolo unde este afișat programul workshop-urilor. Atelierele se vor desfășura în Iași în 3 locații: Colegiul „Sfântul Nicolae”, Grădinița „Căsuța Zânelor” și Oz, Magia Jocului. Click pe fiecare locatie pentru a vedea programul!

INFO

ateliere.aptamil.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: