Ateliere In a Relationship la FILIT

Atelierul In a Relationship este o incursiune într-un aspect delicat și sensibil al vieții adolescenților din timpul liceului: primele relații de dragoste – ce le face să funcționeze și ce le poate distruge.

Atelierul va fi susținut în cadrul FILIT în două zile consecutive, pentru a acorda cât mai multor tineri din Iași șansa de a participa.

  • Vineri, 5 octombrie 2018
    15.00-18.00, Cafeneaua FIKA, Iași
  • Sâmbătă, 6 octombrie 2018
    15.00-18.00, Cafeneaua FIKA, Iași

Trainer: Silvia Guță, psihoterapeut

În acest atelier, „Generația nevorbită” are cuvântul. Pe parcursul lui, vom explora motivele și cauzele pentru care oamenii pot deveni violenți și vom învăța despre cele mai subtile forme de abuz emoțional și efectele lor, astfel încât, la final, participanții să aibă o imagine mai cuprinzătoare asupra relațiilor de cuplu, a situațiilor de risc și să știe ce ar putea să facă sau unde să ceară ajutor, dacă vor avea vreodată nevoie.

Misiunea proiectului este să facă liceenii mai conștienți privind abuzurile potențiale din interiorul cuplurilor, care reprezintă sâmburele violenței domestice de mai târziu. Prin violență înțelegem abuzuri fizice, dar și verbale, emoționale, psihologice, sexuale și cibernetice (online – deseori foarte greu de identificat, pentru că se confundă cu gesturi de afecțiune: este posesiv/ă pentru că mă iubește, vrea să știe tot timpul ce fac pentru că este grijuliu/e, etc.

În cadrul proiectului s-a realizat prima cercetare reală din România cu privire la relațiile de cuplu dintre adolescenți, care a implicat aproximativ 1.500 de respondenți adolescenți din 80 de orașe.

Atelierul In a Relationship a fost dezvoltat pe baza rezultatelor cercetării și se dorește a fi un instrument de intervenție care să îi ajute pe adolescenți să înțeleagă mai bine ce înseamnă violență și abuz și care sunt formele de manifestare ale acestora în relațiile dintre ei, cum le pot identifica din timp, cum le pot evita, unde pot cere ajutor sau ce e de făcut dacă deja sunt implicați sau sunt martori la astfel de situații.

Proiectul este implementat de Fundația Friends for Friends, împreună cu Avon România și face parte din Campania Respectului. Ilustrație de Teodora Bîrliba

INSCRIERE

Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile (20 persoane/atelier). ÎNSCRIE-TE AICI: https://goo.gl/forms/oSFfPUa5AmphsoYA2 . Criterii de participare:  să știi că părerea ta contează; să ai minim 14 ani împliniți; să te înscrii REPEDE, căci înscrierile se fac în ordinea solicitărilor, cu limită de 20 persoane

INFO

FIKA

Piata Unirii 7, Bl. B4(langa Libraria Junimea)

www.facebook.com/NuDoarOPauzadeCafea

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: